Blog

Jaký byl náš rok 2022 z pohledu HR?

15. 3. 2023 9:01

Rok 2022 byl pro Zásilkovňáky raketový. Přepravili jsme téměř 90 milionů zásilek, o 22,8 % než v roce předchozím. Vyrostli jsme o 23 %, a to i přes 12% pokles celého e-commerce trhu. Spustili jsme 4 000 nových Z-BOXů. Naši aplikaci si za jediný rok stáhly 3 miliony nových uživatelů.

A to znamenalo spoooustu nových výzev a samozřejmě i spoustu práce pro každého jednoho kolegu a kolegyni. I proto jsme loni v Zásilkovně vypili o 812 kg více kávy a snědli o 1 382 kg více ovoce než v roce předchozím. Kofein a energie byly zkrátka potřeba!

Velkou radost máme z toho, že jsou u nás v Zásilkovně rozdělené síly mezi ženami a muži. I vy vedoucích pozicích máme hned několik žen, a to nejen v kancelářích, ale i v provozu. Radost nám dělá i váš zájem o práci v Zásilkovně – loni jsme přijali 10 135 životopisů od uchazečů o volná pracovní místa. 

Pár čísel z nákupu

Letos jsme do naší statistiky pro zajímavost přidali i čísla od našeho oddělení nákupu, které zajišťuje obalové materiály, pracovní oděvy a další sortiment pro naše kolegy a provoz. Možná vám vyrazí dech, že za jeden jediný rok jsme spotřebovali více než 61 milionů metrů lepicí pásky a přes milion krabic! A protože se snažíme podnikat kroky k udržitelnosti našeho podnikání, nahrazujeme nyní krabice novou odolnější verzí, která vydrží až 10x déle. Věříme tak, že příští rok se bod 1 200 000 použitých krabic sníží minimálně na polovinu.

Věděli jste, že… I letos jsme obhájili zlato v anketě TOP Zaměstnavatelé v kategorii Doprava & Logistika.


Sdílet:

Rubriky