Blog

Zásilkovna využívá nové eko krabice pro převoz zásilek

13. 3. 2023 11:29

Za rok 2022 jsme využili v rámci naší Packeta Group více než 1,2 milionu kartonových krabic. Používáme je pro převoz zásilek mezi depy, výdejními místy a Z-BOXy. A protože toto číslo není rozhodně malé a naším cílem je snižovat ekologickou našeho byznysu, hledali jsme řešení, jak objem využitých krabic zmenšit.

Chtěli jsme najít obalový materiál, jež má vlastnosti kartonu, ale vydrží mnohem mnohem déle. Nabízel se recyklovaný plast, který má sice dlouhou životnost, ale zase nebyl příliš praktický při práci s krabicemi, což nám potvrdili naši partneři z výdejních míst, s nimiž jsme plastové krabice testovali. A tak padla volba na impregnovaný karton.

Impregnace zajistí až 10x delší životnost

Hlavní devízou našich nových krabic je speciální ochranná vrstva, která zajišťuje delší životnost. Krabice díky této odolné vrstvě vydrží až 50 oběhů. Naše starší kartonové krabice jich zvládly zhruba pět.

100% recyklovatelné řešení

Přestože jsou krabice potaženy impregnovanou vrstvou, lze je beze zbytku recyklovat stejně jako běžný karton.

Snížíme počet používaných krabic

Z 1,2 milionu krabic spotřebovaných za jeden rok se chceme díky novým krabicím s delší životností dostat na 50 až 20 % spotřeby.

Naše krabice jsou vratný obal

Krabice kolují mezi depy, našimi řidiči a výdejními místy v pravidelných cyklech. Používáme je, než zcela doslouží.

Zásilkovna bude odteď ještě červenější

Poznávacím znamením nové krabice je jistojistě zásilkovňácká červená barva. Oproti původnímu designu krabic (standardní béžový karton) jsou teď krabice k nepřehlédnutí. Navíc jsme je vybavili QR kódem, který slouží pro sledování pohybu a životního cyklu krabice v rámci naší interní evidence. Můžeme tak monitorovat, kolik toho krabice skutečně vydrží, a případně podniknout další kroky k udržitelnému řešení.

I když jsme červení, myslíme zeleně

Udržitelnost je propojujícím článkem našeho byznysu. Při každodenním provozu ctíme enviromentální přístup a hledáme cesty, jak minimalizovat dopady logistiky na životní prostředí. Třeba s našimi Z-BOXy, které fungují na solární energii.


Sdílet:

Rubriky