Blog

Jak poslat nestandardní předmět přes Zásilkovnu

12. 9. 2023 12:05

Potřebujete poslat předmět s netypickým tvarem? Poradíme vám, jak jej správně zabalit. Pro odeslání zásilky využijete naši mobilní aplikaci a službu Mezi námi, s níž můžete poslat balík komukoliv v rámci ČR, Slovenska, Maďarska a Rumunska.

1. Zvolte správný obal

Přes Zásilkovnu lze posílat zboží v takových obalech, které umožňují stohování zásilek. To znamená, že při převozu zásilek v dodávkách a během zpracovávání zásilek na depech dovoluje balení zásilky jednoduché skládání jednotlivých zásilek na sebe. Mějte proto na paměti, že i zásilka s netypickým zbožím by měla být zabalena tak, aby unesla alespoň osminásobek své váhy.

Z tohoto důvodu zvolte pro odeslání předmětu s nestandardním tvarem obalový materiál v podobě krabice, kartonu či bublinkové obálky. Na to, jak správně zabalit zásilku a jaký obal zvolit, se mrkněte v našem videu:

Ve videu se dozvíte, že z důvodu možného stohování zásilek není vhodné posílat tubusy či předměty zabalené do tvaru tubusu nebo míče (oblé tvary). Zboží s tímto tvarem vložte do krabice odpovídající velikosti.

Při volbě obalu (krabice, bublinkové obálky) se řiďte těmito rozměry:

• Minimální rozměr zásilky: 10 x 7 x 1 cm

• Maximální rozměr standardní zásilky (max. 5 kg): 50 x 40 x 30 cm

• Maximální rozměr nadrozměrné zásilky (max. 15 kg): 60 x 50 x 40 cm

2. Myslete na vhodný výplňový materiál

Předměty s netypickým tvarem vložte do krabice vypodložené materiálem, který bude chránit předmět před poškozením. Následně tímto materiálem vyplňte i okraje krabice, a ještě předtím, než krabici zalepíte, překryjte předmět i seshora.

Jako vhodná výplň vám poslouží například:

• bublinková fólie

• noviny

• natrhané staré papíry

• vzduchové polštářky

• polystyrenové kousky.

Správné zabalení zásilky je klíčové pro ochranu posílaného předmětu během přepravy. V případě nestandardního zboží, které má neobvyklý tvar nebo je náchylné na poničení, použijte při balení dostatečně pevný obal a vhodný ochranný výplňový materiál. Silný karton, polystyrenové kousky a bublinková fólie mohou být vašimi nejlepšími přáteli pro zajištění bezpečné přepravy zásilky.

Pro shrnutí přidáváme ještě video se 4 radami, jak zásilku určitě NEbalit a na co si dát při balení pozor:

3. Při podání zásilky uhraďte službu připojištění

Nestandardní předměty mohou mít zvláštní cenovou či citovou hodnotu nebo být náchylnější na poškození, a proto je vhodné zvážit možnost pojištění zásilky. V případě, že by se během přepravy předmět poškodil či ztratil, může vám pojištění zajistit finanční náhradu. Při posílání mezi fyzickými osobami nabízíme připojištění do hodnoty 5 000 Kč.

Jak a kde zaplatit pojištění zásilky:
  1. Podejte zásilku přes aplikaci Zásilkovna kliknutím na Odeslat zásilku.
  2. Vyplňte parametry zásilky, info o příjemci (Komu) a zvolte místo doručení (Kam).
  3. V bodě Služby zaklikněte políčko Hodnota zásilky a zadejte finanční hodnotu zboží.
  4. Za službu zaplatíte 0,50 Kč za každých započatých 100 Kč udané hodnoty (příklad ceny: u zboží s udanou hodnotou 2 500 Kč zaplatíte za pojištění 11 Kč).

⚠️ Maximální možná udaná hodnota zboží je 5 000 Kč. Pokud hodnota zboží v zásilce bude přesahovat 5 000 Kč, bere odesílatel na vědomí, že Zásilkovna odpovídá za škodu pouze do výše 5 000 Kč (viz všeobecné obchodní podmínky, bod 2.2).

4. Zkontrolujte, zda zboží není vyloučeno z přepravy

Zejména jde-li o netypický předmět, ujistěte se v našich obchodních podmínkách (bod 2.2), zda toto zboží není vyloučeno z přepravy.

⚠️ Přes Zásilkovnu nelze prostřednictvím služby Mezi námi odesílat například:

• křehké, lehce poškoditelné zboží (sklo, keramika aj.)

• předměty s tekutým obsahem

• rostliny, živá zvířata a hmyz

• rychle se kazící zboží (např. čerstvé potraviny) a zboží, které podléhá změnám teploty

• laky, barvy, lepidla a jiné tekuté látky, které mohou být při přepravě poškozeny nebo mohou poškodit či znehodnotit jiné zásilky

výbušniny, zbraně, omamné a psychotropní látky, hořlaviny s nízkým bodem vzplanutí, jedy, žíraviny, radioaktivní látky, plyny a kapaliny v tlakových nádobách.

Chcete zásilku poslat na dobírku?

Připravili jsme pro vás přehledný návod, jak na to. Na našem blogu najdete i návod, jak zásilku nadepsat. Žádný štítek ani podací lístek nebudete potřebovat.


Sdílet:

Rubriky