Blog

Jaká je úložní doba zásilek u Zásilkovny

25. 10. 2023 14:34

Jak dlouho na mě zásilka počká? Je možné, že vás právě tahle otázka napadne při objednávání zboží přes Zásilkovnu. Úložní doba se různí podle toho, kam jste si balík objednali. Možnosti jejího prodloužení se stejně tak odvíjí od místa, kde na vás zásilka čeká.

Jaká je standardní úložní doba zásilek?

Mimo předvánoční sezónu (leden – říjen):

Služba:Standardní úložní doba:Možnosti prodloužení o:
Kamenné výdejní místo7 dnů7 + 7 dnů (celkem tedy zásilka počká 21 dnů)
Z-BOX2 kalendářní dny1 den (dohromady tedy zásilka počká 3 kalendářní dny)

Kamenné výdejní místo​

Na výdejních místech je standardní úložní doba 7 dnů a prodloužení je možné o 7 + 7 dnů (tedy celkem na maximálně 21 dnů).

Z-BOX​

Na vyzvednutí máte 2 kalendářní dny. Prodloužení je možné maximálně o 1 den na celkové 3 kalendářní dny.

Po uplynutí úložní doby se zásilka vrací zpět k odesílateli. Proto pokud víte, že potřebujete uložení balíku prodloužit, učiňte tak prosím co nejdříve.

Co když je zásilka doručovaná na adresu?

Pokud v době doručení nemůžete zásilku převzít, dojde k přesměrování zásilky na kamenné výdejní místo. Následně pro zásilku platí úložní doba, která je uvedená u kamenného výdejního místa. I v tomto případě lze využít možnost prodloužení úložní doby zásilky.

Jak prodloužit úložní dobu zásilky?

Prodloužení zásilky je hračka! Poradíme vám několik způsobů, jak na to. Je už na vás, který se rozhodnete zkusit. Prodloužení lze provést ve:

Nejjednodušší je využít k prodloužení úložní doby naši appku. U zásilky klikněte na tři červené tečky a poté na volbu Prodloužit.

Změny v délce úložní doby v předvánoční sezóně

Listopad – prosinec:

 Aby naše výdejní místa zvládla přijmout rostoucí objem zásilek a měla místo pro dárečky od všech Ježíšků, pravidelně v předvánoční sezóně zkracujeme úložní dobu zásilek.

Kamenné výdejní místo​​

Na vyzvednutí zásilky máte v sezóně (obvykle od 1. listopadu) 5 dnů , kdy je výdejní místo otevřené. Prodloužení bude možné max. o další 2 dny na celkových 7 dnů (přes aplikaci pak pouze o den, a to do počtu max. 2 otevíracích dnů výdejního místa).

Z-BOX​​

Na vyzvednutí zásilky máte v sezóně (obvykle od 1. listopadu) 2 kalendářní dny. Prodloužení bude možné maximálně o 1 den na celkové 3 kalendářní dny.


Sdílet:

Rubriky