Blog

Vánoční sezóna 2023: info pro e-shopy

19. 10. 2023 6:02

Milí e-shopaři, i letos pro vás máme nadílku informací týkajících se provozu Zásilkovny v předvánočních měsících. Chcete vědět nejzazší termíny pro podání zásilek nebo zjistit, kteří evropští dopravci zavádějí sezónní příplatky? Jste na správném místě! V tomto článku pro vás budeme pravidelně aktualizovat veškeré info, takže budete mít vše neustále po ruce.

Doručení do Štědrého dne

Česká republika

Co udělat pro to, aby objednávka dorazila vašim zákazníkům do Vánoc? Nejdůležitější ze všeho je předat nám zásilku s dostatečným předstihem. Na základě toho, kde zásilky podáváte (depo/podací místo), pro vás máme dvě velmi důležitá data, která doporučujeme mít na paměti.

Podání na depu/svoz:

nejpozději 20. 12. 2023

Podání na podacím místě:

nejpozději 19. 12. 2023

Moc dobře víme, že spousta zákazníků řeší dárky opravdu na poslední chvíli. Své zásilky tedy můžete samozřejmě podávat i po uvedených datech. Uděláme vše pro to, abychom je do Vánoc vašim zákazníkům doručili. Při podání po doporučených termínech však každým dnem významně roste riziko, že zásilka zákazníkům včas nedorazí nebo si ji nestihnou vyzvednout.

Podáváte zásilky na našich podacích místech? Nezapomeňte pravidelně kontrolovat jejich vánoční otevírací dobu a dovolenou během svátků na našich webových stránkách nebo v e-shopovém widgetu.

Zahraničí

Stejně jako nám, i našim zahraničním přepravním partnerům záleží na tom, aby všechny zásilky dorazily včas a mohly rozzářit oči u vánočních stromečků. Nejzazší termíny podání pro doručení zásilek do zahraničí dostaneme od externích dopravců a zveřejníme během listopadu.

Home Delivery (Zásilkovna doručení na adresu, Packeta HD)

A jak je to s termíny pro doručování v rámci našich entit našimi vlastními Home Delivery (HD) službami? Níže najdete přehled. Poslední doručovací den pro službu Home Delivery v rámci ČR je sobota 23. 12. 2023.

Víkendová otevírací doba na našich depech

Chceme vám být v sezóně maximální oporou, a proto pro vás máme otevřena naše depa i o vybraných víkendech, aby vám byla téměř neustále k dispozici

  • Na depech Rudná, Plzeň, Ústí n. Labem, Karlovy Vary, České Budějovice, Hradec Králové a Olomouc budeme mít otevřeno i v sobotu 23. 12. 2023.
  • I na Štědrý den pak budou mít otevřeno naše strategická depa Praha-Štěrboholy, Holubice u Brna a Jihlava.

Super zpráva: Oproti loňské sezóně začínáme s víkendovým provozem na depech již 11. 11. 2023, tedy o 2 týdny dříve, což s sebou přináší možnost víkendových svozů zásilek.

Níže najdete přehled víkendových otevíracích dob našich dep:

E-shopaři, při podání na depech šetříte!

Super zpráva: Pokud zásilky podáte na našem depu, uspoříte 10 Kč na každé zásilce.

Na depech Šumperk a Benátky nad Jizerou není výdejní a podací místo, a tedy tato depa o víkendech otevřena nebudou.

Zkrácení úložní doby zásilek

V sezóně zkracujeme úložní dobu zásilek, abychom maximalizovali kapacitu sítě a umožnili co nejvíce zákazníkům naše výdejní místa využít. Zkrácení zároveň motivuje zákazníky k rychlejšímu vyzvedávání zásilek, takže budou mít objednávku u sebe dříve, a navíc i dobírky budou na vašich účtech rychleji.

Zkrácená úložní doba zásilek platí pro zásilky podané od 1. 11. do 20. 12. 2023. Po uplynutí úložní doby budou zásilky putovat zpět k odesílateli. Zkrácení platí pro všechna naše výdejní místa a Z-BOXy nejen v ČR, ale i na Slovensku, v Maďarsku a Rumunsku.

Výdejní místo: 5 + 2

Na vyzvednutí zásilky má zákazník 5 dnů, kdy je výdejní místo otevřené. Prodloužení je možné max. o další 2 dny na celkových 7 dnů (přes aplikaci pak pouze o den, a to do počtu max. 2 dnů pracovní doby pobočky).

Z-BOX: 2 + 1

Na vyzvednutí zásilky má zákazník 2 kalendářní dny. Prodloužení je možné maximálně o 1 den na celkové 3 kalendářní dny.

Upozorňujeme, že pro zásilky, které budou doručeny na pobočky 22. prosince a později, platí standardní úložní doba 7 dní s možností prodloužení o 14 dní. Pokud budou mít daná výdejní místa mezi svátky (23. 12.–1. 1.) dovolenou, automaticky se úložní doba zásilek prodlouží o dobu, kdy mají pobočky volno. Díky tomu budou mít vaši zákazníci dostatek času si zásilky vyzvednout.

Zásilkovna v sezóně nezdražuje

Byť jsme soukromá firma bez veřejných peněz, dotací či jakékoliv formy státní podpory, v rámci české Zásilkovny nezavádíme žádné sezónní příplatky a do konce roku nebudeme navyšovat ceny našich služeb v CZ ani výši mýtných, palivových a jiných příplatků. Jsme vaši parťáci a chceme být našim partnerům z řad e-shopů v sezóně maximální oporou.

O Vánocích vás podržíme

Máme nejširší síť poboček ze všech přepravců v ČR – 9 000+ výdejních míst, z toho více než 3 400 Z-BOXů. Se Zásilkovnou tedy vašim zákazníkům nabízíte doručení, které mají skutečně po ruce. A navíc šetříte: my v sezóně nezdražujeme a nenavyšujeme příplatky – zvýšení nákladů alokujeme do sebe.

Sezónní příplatky u Packeta SK HD a u externích přepravců

Česká Zásilkovna v sezóně ceny nezvedá. Do našeho ceníku promítneme jen sezónní příplatky u služby Packeta SK HD a příplatky dopravců, s nimiž spolupracujeme v rámci doručování v zahraničí. Příplatky zavádí od 1. 11. 2023 tito dopravci:

Provoz zákaznické linky

I letos tu pro vás naše „zákaznická“ bude v prodloužené provozní době. Od 20. 11. 2023 se nám dovoláte v pracovní dny od 8:00 až do 19:00

Obrátit se na nás můžete i v sobotu

V sezóně s námi počítejte i o sobotách. Na náš zákaznický servis se dovoláte 25. 11., 2. 12., 9. 12. a 16. 12. 2023 v čase 8:00-16:30. Mimo uvedený čas či o nedělích vám s nejčastějšími dotazy pomůže náš chatbot či voicebot.


Sdílet:

Rubriky