Blog

Zásilkovna se stala členem Aliance pro bezemisní budoucnost

15. 11. 2023 10:00

I když jsme červení, myslíme zeleně. Jsme společensky odpovědná firma, která jde mílovými kroky směrem k udržitelnosti –⁠ myslíme na životní prostředí a zodpovědné využívání zdrojů. Díky tomu se Zásilkovna stala hrdým členem Aliance pro bezemisní budoucnost.

Aliance pro bezemisní budoucnost

Jedná se o otevřené uskupení firem působících na českém trhu, které chce pomáhat státu, byznysu i celé společnosti snižovat emise a dosáhnout uhlíkové neutrality do roku 2050. Jeho cílem je společnými silami prosazovat přechod na klimaticky neutrální technologie a efektivně sdílet své know-how a nejlepší příklady z praxe

V Alianci pro bezemisní budoucnost se spojila dvacítka významných firem a institucí, aby táhli za jeden provaz a podpořili a urychlili tak probíhající zelenou transformaci.

Vedle ČEZu, Komerční banky a Škody Auto se do aliance připojila i Zásilkovna. Udržitelnost je totiž pro naši společnost jedním ze zásadních pilířů, na nichž stavíme.

„Mám obrovskou radost z toho, že se našlo tolik podnikatelů a významných ekonomických subjektů na českém trhu, kterým není osud naší planety a našich dětí lhostejný. Byznys je totiž i o tom, přemýšlet o budoucnosti a snažit se ukazovat správný směr. Věřím, že společnými silami v rámci Aliance dosáhneme stanovených cílů a prospějeme celé společnosti."
Simona Kijonková
CEO skupiny Packeta a zakladatelka a spolumajitelka Zásilkovny​

Poznejte naši strategii udržitelnosti

„Udržitelnost pro nás představuje komplexní přístup v řízení firmy, přičemž se prolíná do všech oblastí –⁠ jenom tak to může dávat smysl. V rámci naší strategie udržitelnosti se zaměřujeme na projekty, které mají dopad na snížení naší uhlíkové stopy,“ uvedla Petra Císařová, Product manager Zásilkovny.

Na jakých pilířích je strategie postavena?

Strategie udržitelnosti staví na 5 základních principech:

  • zelená mobilita
  • alternativní zdroje energie
  • nakládání s odpady
  • bezpečnost
  • trvalé zlepšování

Co to v praxi znamená:

„Stanovená strategie se odráží i v našem portfoliu služeb: například využíváme alternativní zdroje energie v podobě solárních panelů k provozu našich Z-BOXů,“ doplnila Petra Císařová konkrétní příklad.


Sdílet:

Rubriky