Blog

Naši roboti PackMani zabodovali v soutěži The Best of Czech and Slovak Logistics

30. 10. 2023 13:20

Letos se konal první ročník soutěže The Best of Czech and Slovak Logistics, ve které se oceňovaly nejlepší logistické projekty, produkty, služby či řešení, které byly realizovány v České republice a na Slovensku od 1. 1. 2022 do 30. 7. 2023. 

Zásilkovna získala v kategorii Nejlepší logistický produkt skvělé 2. místo za projekt „Robotické depo / PackMani – roboti na třídění zásilek“Vyhlášení výsledků proběhlo 10. 10. 2023 na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně. 

Mezi hodnocená hlediska patřila zejména inovativnost, přínosy pro firmu, efektivita, bezpečnost nebo návratnost investice. 

Robotická depa: To nejlepší ze světa lidí i strojů

V lednu 2021 jsme velmi intenzivně začali pracovat na v Evropě doposud nerealizovaném konceptu automatizace-robotizace v segmentu logistiky.

Proč automatizace? Manuálního třídění zásilek je sice velmi efektivní, ale má své limity. Potřebovali jsme najít model, ve kterém si vezmeme ze světa lidí i strojů to nejlepší. 

První robo depo jsme spustili ve Štěrboholech v říjnu 2021. Na ně navázalo robo depo v Rudné, spuštěné v říjnu 2022. 

Více než 10 000 zásilek za hodinu

V rámci robo depa využíváme na třídění zásilek roboty PackMany, kteří uvezou zásilky s hmotností až 15 kilogramů. Roboti dokážou jezdit a třídit zásilky na jedno nabití dvě hodiny a nabíjí se pouhých 10 minut. Za hodinu dokáží odbavit a roztřídit více než 10 000 zásilek. 


Sdílet:

Rubriky