Blog

Jak poslat balík do zahraničí se Zásilkovnou

22. 8. 2023 9:37

Potřebujete poslat balík do zahraničí? Se Zásilkovnou mohou fyzické osoby snadno a rychle odeslat zásilku na Slovensko, do Maďarska a do Rumunska. Právě v těchto zemích je dostupná naše služba Mezi námi (odesílání mezi koncovými zákazníky). Balík podáte na pár kliknutí přes naši mobilní aplikaci. Poradíme, jak na to.

Jste podnikatel a máte e-shop? Pak s námi můžete posílat balíky do 33 zemí světa! Tady najdete více info.

1. Podejte zásilku v aplikaci

Na hlavní straně aplikace klikněte na Odeslat zásilku.

Posílání balíku přes mobilní aplikaci Zásilkovna - Odeslat zásilku

Vyberte cílovou zemi doručení (Česko, Slovensko, Maďarsko či Rumunsko) a zvolte, zda odesíláte standardní, anebo nadrozměrnou zásilku. 

Posílání balíku přes mobilní aplikaci Zásilkovna - vyberte cílovou zemi

Vyplňte údaje příjemce (sekce Komu) a vyberte místo doručení, případně zadejte adresu (sekce Kam).

V sekci Služby pak můžete zvolit přídavné služby, jako je dobírka či pojištění zásilky, případně zadat slevový promo kód, pokud jej máte.

2. Zaplaťte a odneste balík na podací místo

V posledním kroku (Souhrn zásilky) zkontrolujte údaje o příjemci a způsobu doručení. Uvidíte zde také přehled služeb a finální ceny. Pak už stačí jen vybrat platební metodu (karta, anebo Apple Pay či Google Pay) a zaplatit za zásilku.

Posílání balíku přes mobilní aplikaci Zásilkovna - platební metoda

Po podání zásilky v appce vyrazte na nejbližší podací místo Zásilkovny (jejich přehled najdete zde) a obsluze pobočky nahlaste podací kód, který uvidíte v aplikaci. Nemusíte tisknout žádné štítky na balík ani vyplňovat podací lístek.

Posílání balíku přes mobilní aplikaci Zásilkovna - podací kód
Obsluze podacího místa nahlaste 6místné podací heslo. Uvidíte ho v appce po kliknutí na Podat zásilku
Ve filtru v sekci Pro odesílatele zaklikněte "Podací místa" a najděte tak pohodlně nejbližší pobočku, kde můžete podat balík
Chcete balík poslat přes Z-BOX?

Pak na něj bude potřeba napsat 6místné podací heslo. Po zaplacení zásilky klikněte na tlačítko Přejít na sekci Zásilky, zde klikněte na Podat zásilku a zvolte možnost Do Z-BOXu. Přečtěte si návod, jak správně nadepsat balík.

3. Adresát obdrží potvrzení o podání

Podané zásilky vyzvedne ještě ten samý nebo následující pracovní den náš řidič a sveze je na depo. Jakmile je zásilka přijata na depu, dostane adresát notifikaci (SMS, e-mail, info do aplikace). V aplikaci nebo na tomto odkazu pak můžete jak vy, tak adresát sledovat trasu zásilky, a to ať už posíláte balík na Slovensko, do Maďarska anebo do Rumunska. Adresát samozřejmě vidí veškeré informace ve svém jazyce.

Můžu poslat přes Zásilkovnu balík i do jiných zemí?

Fyzické osoby mohou v současné době přes Zásilkovnu poslat balík do ČR, na Slovensko, do Maďarska a do Rumunska, kde je k dispozici naše C2C služba Mezi námi pro posílání zásilek mezi fyzickými osobami (mobilní aplikace Zásilkovna a Packeta).

Do jiných zemí mimo výše uvedené s námi mohou posílat zásilky pouze e-shopy, tedy klienti s IČO, kteří mají s námi uzavřenou smlouvu. Jste-li e-shopař a chcete s námi posílat balíky do zahraničí, klikněte sem pro více info.

Kolik za odeslání do zahraničí zaplatím?

Cena za balík na Slovensko začíná u služby Mezi námi na 89 Kč, za zásilku do Maďarska zaplatíte cenu od 99 Kč a pro Rumunsko cenu od 109 Kč. Tyto ceny platí při doručení na výdejní místa či do Z-BOXů v daných zemích. Za dobírku zaplatíte 23 Kč. Podrobnější ceník najdete na stránce Mobilní aplikace, kde si také můžete stáhnout mobilní appku Zásilkovna a pustit se do podání zásilky.


Sdílet:

Rubriky