Blog

Společnost Vratné lahve spojila síly se Zásilkovnou!

12. 4. 2021 7:57

Společnost Vratné lahve jde vstříc trendu online nakupování a spouští vlastní e-shop. Své síly spojila se sítí výdejních míst Zásilkovny.

Firma Vratné lahve, která před čtyřmi lety přišla s revolučním nápadem udržitelného nakupování potravin, spustila nový e-shop Vratne-lahve.cz, díky kterému může potraviny ve vratných obalech nakoupit online kdokoli z České republiky. Jde tak vstříc trendu online nakupování – přes internet totiž v této době nakupuje 90 % populace ve věku 16–64 let. Vratné lahve podpořily svůj e-shop propojením se Zásilkovnou. Na více než čtyřech tisících výdejních místech této logisticko-technologické společnosti mohou zákazníci e-shopu bezplatně vrátit opakovaně použitelný box, ve kterém Vratné lahve posílají objednávky. Společnost prodává kvalitní potraviny všeho druhu v zálohovaných vratných lahvích a šetří tak každoročně desetitisíce jednorázových obalů.

Vratné lahve již ušetřily desetitisíce jednorázových obalů

Hlavní myšlenkou nového e-shopu je umožnit rychlý a jednoduchý nákup běžných potravin ve skleněných zálohovaných lahvích. „Novým e-shopem jsme zpřístupnili možnost udržitelného a jednoduchého nakupování pro všechny. Pozitivní ohlasy a velký zájem je to, co nás žene už několik let kupředu,” říká Marek Lukesle, zakladatel firmy Vratné lahve. Lidé si na zodpovědnější způsob nakupování rychle zvykají. „Návratnost sklenic u pravidelných zákazníků je nyní kolem 85 %, celkem se nám podařilo ušetřit přes 170 tisíc jednorázových obalů, a to je známka toho, že to funguje,” dodává Lukesle. Téměř 200 druhů surovin si v současnosti může zákazník pořídit ve Vratných lahvích, ať už jsou to suroviny na pečení a vaření, luštěniny, sušené ovoce, oříšky nebo třeba koření. 

„Nejoblíbenější jsou mrazem sušené jahody, čoko-kokosky nebo kešu oříšky, které mají úžasnou máslovou chuť, pro to se zákazníci velmi často vracejí. Aktuální výběr potravin je ale teprve začátek, Vratné lahve totiž mají široké využití, a na to bychom rádi brzo poukázali.”
Marek Lukesle
Zakladatel firmy Vratné lahve
Objednávky posílají ve speciálním opakovaně použitelném boxu

Aby firma naplno dostála svému záměru redukovat jednorázové obaly, objednávky z e-shopu posílá v opakovaně použitelném Vratném boxu, speciálně vyvinutém pro posílání Vratných lahví. Když zákazník spotřebuje suroviny, vrátí lahve do boxu a pošle ho zpátky do e-shopu. Vratný box se znovu použije na další objednávky. „Na boxu se navíc nachází prostor pro nápady a eko-tipy zákazníků, ale také mapa, do které zákazník může udělat puntík podle toho, kde se box nacházel. Baví nás sledovat, který box je největší cestovatel,” říká Lukesle. Celý systém Vratného boxu funguje také díky spojení e-shopu se Zásilkovnou. Na jejích čtyřech tisících pobočkách mohou zákazníci Vratný box e-shopu bezplatně vrátit.

„Spolupráce s Vratnými lahvemi pro nás byla velkou výzvou. Fandíme všem inovačním projektům, sami se neustále rozvíjíme, a přesně taková spojení nás posouvají dál. Navíc se společně podílíme na udržitelném způsobu života, a to nás baví.”
Milan Šmíd Zásilkovna Z-talks
Milan Šmíd
CMO skupiny Packeta​

Vratné lahve spolupracují s Rohlík.cz a Sklizeno

Společnost Vratné lahve založil Marek Lukesle v roce 2018, když chtěl vyplnit díru na trhu v bezodpadovém nakupování. Elegantní řešení vratných obalů vzbudilo u zákazníků velký zájem. Díky tomu spojily Vratné lahve síly například s portálem Rohlík.cz, farmářskými sítěmi Sklizeno a dalšími lokálními prodejnami s kvalitními potravinami. Aby mohli ve vratných obalech nakupovat lidé z celé republiky, spustila firma v tomto roce nový e-shop Vratne-lahve.cz.


Sdílet:

Rubriky