Blog

Pozor na nový druh phishingu

9. 1. 2024 13:57

Pozor pozor, internetoví podvodníci opět útočí! Novou formu podvodu cílí na prodávající na některých marketplacech. Na co si dát pozor?

Podle čeho poznat, že se jedná o podvod:

  • podezřelá adresa (jedná se o směsici náhodných čísel a písmen, nic takového nepoužíváme), je nutné se vždy podívat na celou adresu odesílatele, která v případě, že se jedná o Zásilkovnu je VŽDY ve formátu https://www.zasilkovna.cz/
  • váš bankovní účet nijak neověřujeme a vůbec ne po chatu, platbu za odeslání zásilky provedete snadno prostřednictvím naší aplikace Zásilkovna (na našem chatu po přepojení na operátora dochází nejprve k ověření údajů, jako je telefon a e-mail, abychom měli jistotu, že hovoříme skutečně s vámi, tady žádné ověření neproběhlo, jak můžete vidět na screenech níže)

Takto vypadá podvod:

V případě, že si nejste jisti, zda se jedna o podvod, raději na nic neklikejte a obraťte se na nás, třeba prostřednictvím kontaktního formuláře.
 
Když nám pošlete screen, věc prověříme a dáme vám vědět, jak se věci mají.

Připravili jsme pro vás speciální stránku Bezpečnost a ochrana dat aneb Neskočte podvodníkům na špek, kde najdete další ukázky podvodů i rady a tipy, jak nenaletět podvodníkům. Nastudujte si, na co si dát pozor, ať jsou vaše citlivé údaje i finance v bezpečí.


Sdílet:

Rubriky