Blog

Povinný formát tisku štítku od 1. 6. 2023

10. 5. 2023 8:33

Dovolte nám seznámit vás s novinkou v procesu tisku štítků v naší klientské sekci, která zajistí ještě rychlejší přepravu vašich zásilek. Od června bude možné vytisknout doručovací štítky pouze ve formátu A6. Hned vám přiblížíme proč, a také co tato změna přinese.

 

Proč ke změně dochází?

V současné době vám umožňujeme tisknout v naší klientské sekci přepravní štítky na zásilky v několika variantách pro formát papíru A4 (210 × 297 mm):

Jsou-li tyto štítky určeny pro zásilky doručované externími dopravci či HD CZ/SK, dojde k tisku nepřímých štítků, které nejsou našimi logistickými partnery akceptovány. Na našich depech pak proto musíme zásilky přeštítkovat – opatřit je tzv. přímým štítkem

Díky tomu, že nově budete už přímo vy tisknout štítky ve formátu A6, společně zajistíme, že…

✅ Vaše zásilka nebude muset čekat na přeštítkování, projde naším depem rychleji a postaráme se tak o její rychlejší doručení do cílové destinace (až D+1 i pro zahraniční zásilky)

✅ Vy i váš zákazník budete mít ihned po podání zásilky k dispozici trasovací číslo koncového dopravce pro sledování zásilky

✅Budete mít okamžitou jistotu, že parametry zásilky (zejména pak adresa příjemce) jsou validní

Jak se změna projeví?

Budete-li po 1. 6. 2023 chtít v klientské sekci tisknout štítky, u nichž platí povinnost, že musí být vytištěné ve formátu A6, v jiném než požadovaném formátu, zobrazí se vám chybová hláška upozorňující na nutnost změny typu štítku a náš systém automaticky dané zásilky označí ikonkou po levé straně:

V této chvíli postačí zvolit pro takto označené zásilky tisk štítku ve formátu A6, tedy varianty:

  • A6 štítky (1/4 A4) přímý tisk 1 ks/stránka
  • A6 štítky (1/4 A4) přímý tisk 4 ks/stránka

Díky tomu dojde k tisku přímých (originálních) štítků daného typu přepravy a k podání zásilek do sítě bez nutnosti přeštítkovávání na depech Zásilkovny.

Sledujte ikonku A6

Štítky, jež je potřeba tisknout ve formátu A6, budou v klientské sekci označeny ikonou, kterou vidíte nalevo. Všechny ostatní štítky můžete tisknout ve formátu, na který jste zvyklí.


Sdílet:

Rubriky