Blog

Jak funguje služba Udaná hodnota

7. 11. 2023 9:53

Ať už přes naši aplikaci posíláte dárek babičce na Moravu, nebo třeba prodáváte oblečení po dětech, vždy uděláme maximum pro to, aby zásilka dorazila příjemci v pořádku. 

Bohužel se v průběhu přepravy může výjimečně stát, že dojde k poškození nebo ztrátě zásilky. Z tohoto důvodu vám přímo v aplikaci Zásilkovna nabízíme možnost uvést hodnotu zásilky, do jejíž výše Vám bude případně vzniklá škoda uhrazena –⁠ jedná se o službu Udaná hodnota. 

3 kroky, jak službu Udaná hodnota aktivovat

Funguje to jednoduše. Službu Udaná hodnota v aplikaci Zásilkovna aktivujete na pár kliknutí 

  • Vyplňte v aplikaci údaje potřebné k odeslání zásilky, jak jste zvyklí. Služba Udaná hodnota zásilky na vás čeká ve 4. kroku. 
  • V kolonce Hodnota zásilky vyplníte hodnotu (cenu) zboží, které posíláte. Až do výše této částky Vám následně uhradíme škodu případně vzniklou na zásilce. 
  • V posledním kroku uvidíte cenu za odeslání zásilky + příplatek za Udanou hodnotu.

Kolik stojí služba Udaná hodnota?

  • Zásilka do 300 Kč: náhradu škody na zásilce, jejíž hodnota nepřesahuje 300 Kč, vám uhradíme i bez použití služby Udaná hodnota.   
  • U zásilek v hodnotě nad 300 Kč až do 5 000 Kč: cena služby Udaná hodnota je 50 haléřů za každých započatých 100 Kč. 

Například u zásilky v hodnotě 2 000 Kč za službu Udaná hodnota připlatíte jen 8,50 Kč:

300 Kč (do 300 Kč je to na nás) + 1 700 Kč (17 x 0,50 Kč = 8,50 Kč) 

Proč doporučujeme tuto službu využívat?

Hodnota zásilky je automaticky nastavená na 300 Kč. Pokud dojde ke škodě na zásilce, u které jste nezvolili službu Udaná hodnota, bude vám uhrazena částka až 300,- Kč i přesto, že skutečná hodnota zásilky může být vyšší.

Proto u zásilek, jejichž hodnota je nad 300 Kč, doporučujeme využít službu Udaná hodnota. Za cenu 50 haléřů za každých započatých 100 Kč (max do výše 5 000 Kč) vám budeme případě ztráty kompenzovat částku ve výši vzniklé škody až do výše udané hodnoty. 

Detailní informace najdete v našich Obchodních podmínkách.


Sdílet:

Rubriky