Blog

Celá země peče pro Kuře Pomozte dětem

13. 4. 2022 9:10

Velikonoční čas má svoje tradice, a již neodmyslitelně mezi ně patří i každoroční happening charitativního projektu Pomozte dětem. Žluté kuřátko je symbolem nejen Velikonoc, ale právě i nadace Kuře Pomozte dětem.

Součástí projektu je každým rokem Peříčkový týden, což je celorepubliková sbírková akce Pomozte dětem. Letos je Peříčkový týden spojen s pečící výzvou a s pořadem Peče celá země. Jak se můžete zapojit do pomoci?

Zapojte se do pečící výzvy

Ve spolupráci s TV pořadem Peče celá země vás Kuře letos vyzývá k pečení! Pomáhat je sladké, tak si na Velikonoce upečte něco dobrého.

  1. Uspořádejte se svou rodinou, kamarády nebo kolegy pečící výzvu a upečte, co máte rádi.
  2. Vyfoťte své dílo a sdílejte jej na sociálních sítích s hashtagem #mamechutpomahat. Nezapomeňte označit profil @pomoztedetem.

Nakupte v e-shopu Pomozte dětem s dopravou přes Zásilkovnu zdarma

Kuře si pro vás připravilo nabídku produktů pro pekaře a cukráře. Pořiďte si v e-shopu třeba zástěru, chňapku, vařečku nebo celou sadu pro nadšené kuchtíky a pomozte tak dětem. Celý výtěžek prodeje putuje na pomoc potřebným a dopravu přes Zásilkovnu máte zdarma.

Přispějte na sbírkový účet Pomozte dětem

Dobrovolný finanční výtěžek zašlete na účet 95 95 95 95 95/0600 se zprávou “Máme chuť pomáhat”. Na webu Pomozte dětem pak můžete libovolnou částku zaslat i online. Každá koruna se počítá. 

Tip: V sobotu 16. dubna můžete na České televizi sledovat vysílání tradičního benefičního pořadu, který letos nese podtitul Kuře v čokoládě. Večerem vás provede Josef Maršálek. Tak ve 21:20 nalaďte ČT1 a podpořte s námi Pomozte dětem!

Více o Pomozte dětem

Pomozte dětem je charitativní projekt spojený s celonárodní veřejnou sbírkou, kterou pořádá Nadace rozvoje občanské společnosti ve spolupráci s Českou televizí. Maskotem sbírky je žluté Kuře se záchranným kruhem. Pomozte dětem poskytuje finanční příspěvky na přímou a účinnou pomoc ohroženým a znevýhodněným dětem do 18 let v celé České republice. Hlavním posláním projektu je umožnit dětem žít kvalitnější a radostnější život navzdory hendikepu a prostředí, ve kterém vyrůstají.

Záslkovna přispěla Kuřeti 300 000 Kč

Zásilkovna podporuje Pomozte dětem již řadu, a proto jsme se i letos prostřednictvím nově vznikajícího Nadačního fondu Simony Kijonkové rozhodli Kuřeti přispět částkou 300 000 Kč. Zároveň pro e-shop Pomozte dětem po celý duben zajišťujeme dopravu zdarma.


Sdílet:

Rubriky