Blog

Zásilky do zahraničí: pozor na výjimky v přepravě

26. 6. 2023 11:21

Posíláte s námi zásilky do zahraničí? Pak prosím věnujte pozornost informacím níže. V poslední době jsme zaznamenali zvýšený počet případů, kdy na hranicích došlo k celním kontrolám přepravovaných zásilek a zadržení zboží (zejména na hranicích s Německem). Proto opětovně upozorňujeme, abyste byli obezřetní při výběru produktů, které s naší společností posíláte.

Produkty, které podléhají přísné legislativě, jako například zbraně, cigarety, alkohol, produkty z konopí, léky apod., mohou být zabavovány celní správou bez udání důvodu. 

V takových případech společnost Packeta nenese odpovědnost za vzniklou škodu způsobenou zabavení zásilky celní správou, protože takové produkty jsou našimi všeobecnými obchodními podmínkami vyloučeny z přepravy (čl. 2.2. odst. IX). 

V případě, že se některá z výše zmíněných komodit nachází ve vašem portfoliu zboží, důrazně doporučujeme neposílat ji přes naši společnost do zahraničí, pokud to legislativa dané země nepovoluje. 

Zároveň doporučujeme, abyste si důkladně prověřili evropskou legislativu a lokální legislativy jednotlivých zemí, kam své zboží posíláte. 

Služba ověření věku 18+

Prodáváte-li v e-shopu a přes Zásilkovnu doručujete zboží, jehož prodej je omezen věkovou hranicí 18+ let, pravděpodobně znáte naši službu ověřování věku plnoletosti příjemce. Tuto službu si může objednat odesílatel (e-shop) ke kterékoliv zásilce – především se týká zásilek obsahujících alkohol, tabákové výrobky, vodní dýmky či pyrotechniku.

Služba je dostupná pro doručování zásilek na výdejní místa v rámci těchto čtyř zemí:

  • Česká republika
  • Slovensko
  • Maďarsko
  • Rumunsko.

Upozorňujeme, že do jiných zemí mimo výše uvedené se společností Packeta nelze doručovat zboží, jehož prodej je omezen dosažením věkové hranice 18+ let, protože doručování takového zboží je přímo svázané se zmíněnou službou.

Odpovědnost za odeslané zboží nese e-shop

Odpovědnost za neověření věku kupujícího (adresáta) nese odesílatel (e-shop). Při nedodržení se vystavujete riziku dopuštění se správního přestupku nebo trestného činu.


Sdílet:

Rubriky