Blog

Zkrácení úložní doby zásilek během sezóny

11. 10. 2023 8:55

Ťuk ťuk. To pomalu klepou na dveře Vánoce. Aby naše výdejní místa zvládla přijmout rostoucí objem zásilek a měla místo pro dárečky od všech Ježíšků, zkracujeme v sezóně úložní dobu zásilek. Na vyzvednutí balíčku na výdejním místě budete mít od 1. 11. 2023 5 dnů, na vyzvednutí ze Z-BOXu pak 2 dny.

Zkrácená úložní doba zásilek platí pro zásilky podané od 1. 11. do 20. 12. 2023. 

Pobočky: 5 + 2 dny

Na vyzvednutí zásilky máte od 1. listopadu 5 dnů, kdy je výdejní místo otevřené. Prodloužení bude možné max. o další 2 dny na celkových 7 dnů (přes aplikaci pak pouze o den, a to do počtu max. 2 otevíracích dnů výdejního místa).

Z-BOXy: 2 + 1 den

Na vyzvednutí zásilky máte od 1. listopadu 2 kalendářní dny. Prodloužení bude možné maximálně o 1 den na celkové 3 kalendářní dny.

Výše uvedená zkrácená úložní doba bude platit pro všechna naše výdejní místa a Z-BOXy i na Slovensku, v Maďarsku a Rumunsku.

Jak prodloužit úložní dobu zásilky?

Nestíháte zásilku vyzvednout v úložní době (kamenná výdejní místa 5 dnů, Z-BOXy 2 dny) a potřebujete úložní dobu prodloužit? Máte několik možností, jak to udělat:

  1. prostřednictvím aplikace Zásilkovna
  2. pomocí odkazu, který najdete v e-mailu, v němž jsme vás informovali o uložení zásilky na výdejním místě
  3. ve webovém trasování zásilky
  4. kontaktováním našeho zákaznického servisu –⁠ klikněte na červený symbol se třemi tečkami vpravo dole a napište „prodloužit zásilku“, případně využijte náš kontaktní formulář.
Zásilku umí prodloužit i náš chatbot. Klikněte vpravo dole na červený symbol a požádejte Zásilkobota o prodloužení

Nejjednodušší je využít k prodloužení úložní doby naši appku. U zásilky klikněte na tři červené tečky a poté na volbu Prodloužit.

Věděli jste, že...

0 %
Z VÁS SI SVOJI ZÁSILKU ZE Z-BOXU VYZVEDNE JEŠTĚ TENTÝŽ DEN

Proč úložní dobu v sezóně zkracujeme?

Naším cílem je maximalizovat kapacitu sítě výdejních míst v nejvytíženějším období roku. Díky kratší úložní době jsou zásilky vyzvedávány rychleji, a tak mají výdejní místa a Z-BOXy opět kapacitu na příjem dalších zásilek. Zajistíme tak dostatek místa pro dárečky od všech Ježíšků.

Jak to bude se zásilkami doručenými na pobočku zavřenou mezi svátky

Zásilky, které budou doručeny na výdejní místa, jež mají v termínu 23. 12. 2023–⁠1. 1. 2024 dovolenou, nebudou z těchto zavřených poboček svezeny na depo, ale budou zde čekat na vyzvednutí po Novém roce. V případě, že zásilka nebude po Novém roce vyzvednuta příjemcem, bude vrácena zpět odesílateli. 


Sdílet:

Rubriky