Blog

Packeta expanduje na Jadran. Otevřeli jsme 7. entitu v Evropě

23. 2. 2023 8:34

Máme velkou novinu! Do Packeta Group, po kterou spadá i česká Zásilkovna –⁠ jedna z entit nadnárodní Packety, v lednu 2023 přibyla již sedmá entita: Packeta Adriatic. Svoje působení začne ve Slovinsku a postupně bude přibírat další země z oblasti Jadranu.

Po expanzi na Slovensko, do Maďarska, Rumunska, Polska a Německa během pouhých 5 let jsme chtěli trochu šlápnout na brzdu a zaměřit se na důkladný rozvoj jednotlivých zemí. Naše naposledy spuštěná entita, Packeta Germany, byla otevřena v roce 2018. Od té doby jsme markantně rozšířili naši síť odběrných míst, otevřeli dvě robotická depa, spustili mobilní aplikaci, představili několik udržitelných projektů a vytvořili mezinárodní společnost s více než 2 000 zaměstnanci. A letos opět nastal čas šlápnout na plyn expanze a objevit potenciál jadranského regionu!

Packeta Adriatic startuje ve Slovinsku

Slovinský trh pro nás a naše partnery z řad e-shopů představuje obrovskou příležitost. Místní e-commerce trh totiž zažil v posledních několika letech významný boom, který ještě uspíšila coronavirová situace. Největšími tržními sektory jsou ve Slovinsku móda, elektronika, potraviny a osobní péče, domácí potřeby a hračky a hobby.

Věděli jste, že...

Do Slovinska jsme úspěšně doručili již téměř 800 000 zásilek. Více než 40 % z nich je tvořeno módou a módními doplňky.

Pár zajímavých faktů

  • Integrovali jsme už téměř 100 slovinských klientů, kteří přes Packetu denně doručují své zboží.
  • Spolupracujeme se dvěma lokálními přepravci –⁠ DPD a Slovinskou poštou –⁠ abychom našim zákazníkům poskytli maximální komfort při doručování zásilek.
  • Ve Slovinsku nabízíme širokou síť partnerských výdejních míst, která čítá téměř 1 300 kamenných poboček a několik samoobslužných výdejních boxů. 

Sledujte Packeta Adriatic na sociálních sítích


Sdílet:

Rubriky