Blog

Přihoďte v dobročinné aukci a pomozte postižené Elišce

30. 6. 2022 8:12

Eliška je holčička s těžkým kombinovaným postižením, která se musí každý den potýkat s těžkou slabozrakostí, jenž jí umožňuje vidět detaily pouze na vzdálenost 30 cm. Eliška půjde letos v září poprvé do základní školy. A aby to zvládla na jedničku, potřebuje kompenzační pomůcky s hlasovým výstupem a speciálně upravené školní vybavení. A právě na ty jí můžeme společně přispět dobročinnou aukcí na Aukru!

Co se draží?

Příhozem v dobročinné aukci můžete vydražit designové sluneční brýle řecké značky MYTH, které do aukce věnoval prodejce brýlí a kontaktních čoček, náš partner Alensa.

Záštitu nad aukcí převzal Nadační fond Simony Kijonkové, který navazuje na dosavadní charitativní aktivity Zásilkovny a má tři základní pilíře, kam svou pomoc směřuje a které vycházejí ze životního příběhu zakladatelky Zásilkovny Simony Kijonkové: znevýhodněné děti, rodiče samoživitelé a technologie usnadňující život lidem v nouzi. 

Simona Kijonková celou vydraženou částku zdvojnásobí.

„Sama dobře vím, jaké to je potřebovat pomoc, podporu a pochopení. Moje dětství a dospívání nebyla procházka růžovou zahradou. Proto byla pomoc potřebným lidem vždy součástí základního „DNA“ Zásilkovny. Bylo to přirozené a upřímné rozhodnutí.”
Simona Kijonková
Simona Kijonková
CEO skupiny Packeta a zakladatelka a spolumajitelka Zásilkovny​

Příběh Elišky

Eliška trpí těžkou slabozrakostí, která jí umožňuje vidět detaily pouze na vzdálenost 30 cm, a také se silnou světloplachostí a nystagmem. Celkovou diagnózu doplňuje středně těžké mentální postižení a další zdravotní problémy, jako třeba prodělané srdeční selhání. Výtěžek z aukce brýlí poputuje na kompenzační pomůcky s hlasovým výstupem a speciálně upravené pomůcky pro dané kombinované postižení, které budou Elišce pomáhat při vzdělávání a umožní jí dále se rozvíjet při mimoškolních aktivitách ve volném čase. Pomozme společně Elišce zvládnout 1. třídu — s kompenzačními pomůckami to půjde určitě mnohem lépe. 


Sdílet:

Rubriky