Blog

To dáš! Do projektu pomoci znevýhodněným dětem se zapojila i Simona Kijonková

26. 5. 2022 8:26

To dáš! je projekt společnosti Coca-Cola HBC, ve kterém znevýhodnění mladí lidé — například z dětských domovů, získávají šanci na lepší pracovní uplatnění a diskutují s předními osobnostmi z byznysu, kteří s nimi sdílí svůj životní příběh a zkušenosti.

Své zkušenosti během jednoho setkání u nás v Zásilkovně předala dětem i zakladatelka Zásilkovny Simona Kijonková. Programu se zúčastnili třeba i ředitel Rohlík.cz Olin Novák nebo úspěšný autor a lektor Petr Ludwig. 

Program To dáš! pomáhá především znevýhodněným mladým lidem najít adekvátní pracovní uplatnění již pět let. Jeho obsahem byly doposud zejména kurzy od profesionálních koučů poskytované dětem z dětských domovů a vyloučených lokalit, ale i přednášky a kurzy pro studenty středních a vysokých škol.

Nově se program přesouvá do online prostředí a nabízí obsah pro mladé, kteří chtějí posunout svůj osobní rozvoj a načerpat inspiraci. Mladí lidé v Česku a na Slovensku teď mají možnost zdarma absolvovat kurzy na cocacolatodas.com a doplnit tak svůj životopis či LinkedIn profil o hodnotný certifikát.

Simona Kijonková s účastníky programu To dáš!

To dáš! v Zásilkovně

Setkání s účastníky programu To dáš! u nás v Zásilkovně proběhlo 10. května. Děti měly půldruhé hodiny na to zeptat se Simony Kijonkové na cokoliv z jejího životního příběhu, podnikání i osobního života. Zároveň se podělily se svým osudovým příběhem. Účastníci diskuze si tak vzájemně vyměnili zkušenosti, motivovali se a inspirovali. „Věřím, že inspirace a dialog jsou skvělými nástroji při hledání profesní cesty pro všechny mladé lidi,“ okomentovala setkání Simona Kijonková.

„V projektu To dáš! jsme našli obrovské synergie s činností Nadačního fondu Simony Kijonkové. Proto jsme s kolegy využili možnosti uspořádat u nás ve firmě besedu pro děti z dětských domovů z Ústí nad Labem a Dolních Počernic.”

Kam dál? Podívejte se na další články z rubriky CSR aneb Komu a jak pomáháme.


Sdílet:

Rubriky