Blog

Nový formát balíkových kódů

3. 1. 2023 13:40

Ve druhé polovině ledna dojde ke změně ve formátu kódu na tzv. master balících (dodacích listech). Jedná se o velké krabice, do nichž jsou ukládány jednotlivé zásilky a které slouží pro distribuci zásilek na naše depa a výdejní místa. 

Co se mění a proč?

Současnou podobu veřejných balíkových kódů (např. D12345678) nahradí nová podoba kódů, jež bude kompatibilní s naším novým logistickým systémem a nabídne dostatečnou zásobou unikátních kódů do budoucna.

Jak bude vypadat nový kód?

Nová podoba kódů bude uváděna ve formátu D-***-XM-id, kde hodnota „id“ je číslem, které může začínat i nulou či více nulami (např. D-***-XM-85874013).

Původní podoba:

Jak vás změna ovlivní?

U klientů (e-shopů), kteří pracující v online režimu (API) nedojde k žádným procesním změnám – nové podoby kódů se plynule nahradí a stahované dodací listy se upraví automaticky. Využíváte-li naši klientskou sekci, budete mít vše aktualizované a nemusíte nic sami upravovat ani měnit.
 
Úprava ze strany klienta (e-shopu) je nutná jen tehdy, pokud využíváte vlastní podobu dodacích listů. V takovém případě je třeba úpravy zohlednit ve svých implementacích.

Nepracujete přes API?

Využíváte-li offline nebo vlastní tvorbu dodacích listů a potřebujete naši pomoc nebo konzultaci, pak se obraťte na naši podporu na e-mailu technicka.podpora@zasilkovna.cz, případně vám doporučujeme přejít na online přístup (API)


Sdílet:

Rubriky