Blog

Prodávejte na Kaufland Marketplace: Jednoduše s naším nástrojem Xemel

4. 10. 2023 6:34

Kaufland nedávno rozšířil své služby v České republice o globální marketplace –⁠ online tržiště kaufland.cz, kde mohou čeští zákazníci nakupovat tisíce druhů zboží od nejrůznějších prodejců, kteří na marketplace nabízí své produkty. Tuzemským obchodníkům se zase díky spuštění Kaufland marketplace otevřela nová prodejní cesta, a to nejen k českým, ale i slovenským a německým zákazníkům.  

Máte e-shop a rádi byste rozšířili okruh zákazníků? Prodávat na Kaufland Global Marketplace je ideální cesta! A jak na to? S integrací do marketplace vám pomůže naše dceřiná společnost Trayto a nástroj Xemel. A do pár dnů můžete prodávat na kaufland.cz!

Zboží vašim zákazníkům z Kauflandu doručí Zásilkovna, a to na výdejní místa i na adresu.

Proč prodávat na Kaufland Global Marketplace?

✔ Kaufland je důvěryhodný brand vybudovaný díky široké síti kamenných prodejen.

✔ Oslovíte miliony zákazníků měsíčně.

✔ Možnost rychlé mezinárodní expanze.

O doručení zboží se postaráme my –⁠ stačí nastavit Zásilkovnu jako způsob přepravy.

Transparentní podmínky spolupráce –⁠ žádné skryté náklady, žádné smluvní období. Platíte měsíční paušál a dohodnuté provize za uskutečněné prodeje.

Osobní podpora pro prodejce a zákaznický servis, se kterým se domluvíte v češtině, slovenštině a dalších jazycích.

Automatický překlad informací o vašich produktech bez dodatečných nákladů.

Snadné napojení a zalistování produktů na Kaufland prostřednictvím naší platformy pro správu feedů Xemel.

Kaufland Global Marketplace je jedním z klíčových hráčů na poli e-commerce. Jde o mezinárodní platformu, která propojuje miliony zákazníků a tisíce e-shopů na třech trzích: Česko, Slovensko a Německo.

Věděli jste, že...

V sousedním Německu je Kaufland Marketplace jedním z nejrychleji rostoucích tržišť. Inzeruje na něm přes 7 tisíc prodejců ve více než 5 tisících kategorií. Měsíčně jej navštíví 32 milionů zákazníků.

Zdroj: kaufland.de/seller-signup

Jak začít s Kaufland Global Marketplace snadno a rychle:

  1. Zaregistrujte se na portálu Kaufland Global Marketplace.
  2. Zalistujte zde svoje zboží: snadné produktové napojení a zalistování produktů vám zajistí náš nástroj Xemel.
  3. Jako způsob dopravy zboží z marketplace nastavte Zásilkovnu (doručení na výdejní místa a do boxů, doručení na adresu).
  4. Začněte prodávat a těšte se na nové zákazníky!

AKCE PRO NAŠE PARTNERY

Zaregistrujte se nyní, použijte promo kód XMASZasilkovna a získejte 3 MĚSÍCE ZDARMA bez nutnosti platit základní poplatek na všech Kaufland marketplaces, a navíc SLEVU 1 250 Kč na reklamy na sponzorované produkty.*

Proč je produktové napojení důležité?

Díky správnému zalistování zboží najde své kupce. Své produkty proto musíte nahrát do Kaufland Global Marketplace tak, aby se vám dobře zalistovaly do katalogu. Lze to udělat

  • manuálně (nedoporučujeme)
  • přes API
  • nebo prostřednictvím automaticky aktualizovaných CSV feedů pomocí našeho nástroje Xemel.

20% sleva na Xemel pro partnery Zásilkovny

Využijte nyní slevu 20 % na nástroj Xemel na první 3 měsíce! S promo kódem ZASILKOVNAsleva20 máte slevu v kapse. Kód platí pro nově přidané e-shopy do Xemelu, a to do 30. 11. 2023. Prvních 14 dní na vyzkoušení je navíc zdarma.

Požadavky na CSV feedy:

Nabídkový feed
Obsahuje informace o vašich individuálních nabídkách produktů (vaše cena, dostupnost zboží, stav zboží, termín doručení apod.). U každého produktu je nutné zasílat EAN kód. 

Produktový feed
Obsahuje veškeré obecné informace o produktech jako je název a popis produktu, obrázky apod. Pokud na Kauflandu chcete nabízet produkty, které Kaufland ve svém katalogu ještě nemá, budete produktový feed potřebovat. Pokud nabízíte produkty, které už v Kauflandu inzeruje konkurence, vystačíte si s Nabídkovým feedem a vaše produkty se zalistují na existující produktové karty.

Xemel: Klíč k úspěchu na Kaufland Global Marketplace

Xemel je platforma, která byla vytvořena speciálně pro e-shopy. Usnadňuje produktové napojení na marketplaces, srovnávače zboží, produktové katalogy, sociální sítě a další prodejní platformy, a to pomocí produktových feedů. Feedy v Xemelu jednoduše a na pár kliků připravíte pro konkrétní prodejní kanály sami –⁠ nepotřebujete k tomu programátora.

Snadný listing produktů

Xemel zjednodušuje proces produktového napojení na Kaufland Global Marketplace a další prodejní kanály. Díky kvalitním feedům bude listing vašich produktů probíhat bez problémů. 

Automatická synchronizace dat

Díky automatické synchronizaci produktových dat budete mít informace o vašich produktech v Kaufland Global Marketplace vždy aktuální. Změny v cenách, dostupnostech nebo popisu produktů se ve feedech automaticky aktualizují každých 45 min. Synchronizace dat může probíhat i častěji, záleží na potřebách vašeho e-shopu. 

Úspora času a peněz

Xemel automatizuje manuální práci pomocí více než 40 editačních akcí. Vyladit své Kaufland feedy k dokonalosti vám tak půjde snadno a zvládnete to sami, bez programátora. Ušetříte tím čas i peníze a máte svobodu upravovat feedy kdykoliv potřebujete, 24 hodin denně, 7 dní v týdnu.

Postup pro Kaufland CSV feedy v Xemelu:

  1. Zaregistrujte se do Xemelu (při registraci použijte náš slevový kód ZASILKOVNAsleva20) a přidejte do svého účtu URL e-shopu.
  2. Xemel bude potřebovat pro vytvoření Kaufland feedů vstupní zdroj produktových dat. Můžete použít třeba svůj Google Shopping feed, Heureka feed nebo některý z dalších podporovaných typů feedů.
  3. Jako výstupní typ feedu nastavte Kaufland – nabídkový nebo Kaufland – produktový. A máte hotovo! Xemel automaticky vytvoří feed ve struktuře a formátu, které Kaufland vyžaduje.
  4. Kaufland feed můžete následně v Xemelu podle potřeby editovat –⁠ nastavit přepravní skupiny, kategorie, povinné parametry, přepočet cen, minimální cenu apod.
  5. URL Kaufland feedu nahrajete do marketplace. Informace ve feedu se vám budou pravidelně aktualizovat každých 45 minut. Jakékoliv dodatečné úpravy produktových informací provádíte pohodlně v Xemelu.

Kombinace doručovacích služeb Zásilkovny a Xemelu vytváří synergii, která vám usnadní prodej na Kaufland Global Marketplace. Svůj katalog produktů snadno propojíte s platformou Kaufland a zajistíte rychlé a spolehlivé doručení objednávek vašim zákazníkům.

*Platí pro všechny nové registrace do 30.11.2023. Výplata částky je vyloučena. Sleva na reklamy na sponzorované produkty (SPA) je okamžitá sleva na službu SPA v prvním prodejním měsíci, která se okamžitě odečítá z fakturované částky, pokud jsou služby SPA využívány pro kaufland.cz. Pokud sleva není využita vůbec nebo v plné výši, vyprší kompletní nebo zbývající částka na konci měsíce.

Sdílet:

Rubriky