Blog

Jak funguje odesílání přes Zásilkovnu

10. 1. 2024 12:51

Odeslání balíku přes Zásilkovnu je hračka. Zvládnete to snadno pomocí naší mobilní aplikace Zásilkovna, nebo pokud jste e-shop, prostřednictvím klientské sekce. Jak na to?

Jsem e-shop

Pokud máte IČO a chystáte se přes Zásilkovnu posílat zásilky, bude pro vás nejlepším řešením zaregistrovat se u nás jako e-shop. Díky tomu budete moci po schválení registrace posílat zásilky jedna radost přes naši klientskou sekci, všechny podrobnosti najdete na našem webu.

Jsem fyzická osoba

  • V aplikaci Zásilkovna jednoduše klikněte na tlačítko Odeslat zásilku.
  • Zvolte zemi odeslání a cílovou destinaci a vyberte typ služby (standardní nebo nadrozměrná zásilka). Následně klikněte na šipku v červeném kolečku, čímž se přesunete k dalšímu kroku.
  • Vyplňte kontaktní údaje příjemce (jméno, telefonní číslo a e-mailovou adresu).
jak podat zasilku
  • Vyberte způsob doručení (na výdejní místo nebo na adresu).
  • Zadejte doplňkové služby (dobírka, hodnota zásilky, ověření plnoletosti, promo kód).
  • Následně se vám zobrazí Souhrn zásilky. Tam balík zaplatíte pomocí kliknutí na tlačítko GooglePay/Apple Pay. Zobrazí se vám platební metoda – zvolíte takovou, která vám vyhovuje.
  • Po zaplacení se vám vygeneruje heslo k podání zásilky. Stačí vyrazit na nejbližší podací místo Zásilkovny (jejich přehled najdete zde) a obsluze pobočky nahlásit podací kód, který uvidíte v aplikaci. Nemusíte tisknout žádné štítky na balík ani vyplňovat podací lístek. Obsluze podacího místa nahlaste 6místné podací heslo. Uvidíte ho v appce po kliknutí na Podat zásilku.
     

Info, které se může hodit: Podací heslo platí 5 kalendářních dní od jeho vygenerování. Pokud během té doby zásilku fyzicky nepodáte, dojde k automatickému stornování zásilky a peníze se vám vrátí na účet.

Chcete balík poslat přes Z-BOX?

Pak na něj bude potřeba napsat 6místné podací heslo. Po zaplacení zásilky klikněte na tlačítko Přejít na sekci Zásilky, zde klikněte na Podat zásilku a zvolte možnost Do Z-BOXu. Přečtěte si návod, jak správně nadepsat balík.


Sdílet:

Rubriky