Blog

Spuštění dopravce FedEx ve Velké Británii a Irsku

12. 4. 2023 10:21

V rámci vylepšování služeb na Britských ostrovech jsme rozšířili spolupráci se společností FedEx. Ode dneška 12. 4. 2023 můžete se společností FedEx posílat do Velké Británie i Irska. V rámci doručení nabízíme do zmíněných zemí dvě služby: International Connect Plus a International Priority.

FedEx International Connect Plus (FICP)

Služba International Connect Plus nabízí výhodný poměr ceny a rychlosti doručení:
 
  • Příjemce je aktivně informován o každém pohybu zásilky i o změnách času a dne doručení
  • Vždy obdrží e-mailovou notifikaci o předpokládaném dni a hodině doručení
  • Může si také flexibilně změnit datum doručení nebo přesměrovat zásilku na pick-up point, kde si ji vyzvedne v čase, který mu vyhovuje. To vše je v ceně služby!
  • Dopravce uplatňuje volumetrickou váhu, podle které se přepočítává hmotnost zásilek → (šířka x délka x výška) / 5000 (cm)
  • Doba doručení z ČR do Velké Británie: 3-4 pracovní dny (od podání zásilky do naší sítě v České republice)
  • Doba doručení z ČR do Irska: 5-6 pracovních dní 
GB FedEx HD Connect Plus (ID: 24808) 
IE FedEx HD Connect Plus (ID: 24810) 

FedEx International Priority (FIP)

Pokud vám záleží na rychlosti doručení do Velké Británie a Irska, máme pro vás službu International Priority. Oproti výše zmíněné službě FICP slibuje FedEx International Priority (FIP) doručení již za dva pracovní dny!
 
  • Doba doručení z ČR do Velké Británie: 2 pracovní dny
  • Doba doručení z ČR do Irska: 2 pracovní dny
GB FedEx HD Priority (ID: 24809) 
IE FedEx HD Priority (ID: 24811) 

Věděli jste, že...

Stejně jako u zásilek do jiných zemí, kam s FedEx doručujeme, je v rámci Velké Británie a Irska FedEx naším celním partnerem.

ADMINISTRATIVA

Doručení do Velké Británie

Pro zasílání do Velké Británie má odesílatel povinnost mít GB EORI, GB VAT a EU EORI. 

Clo a DPH je hrazeno odesílatelem (e-shopem). Do 135 liber si zajišťuje odvod DPH ve Velké Británii odesílatel, nad 135 liber bude probíhat přefakturace ve stejné podobě jako probíhá u dopravce Royal Mail.

Doručení do Irska

I přesto, že je Irsko součástí Evropské unie, pro urychlení doručení je nezbytné vyplňování celních deklarací. Clo ani DPH vám nebude účtováno. Celní deklarace slouží pro potřeby transitu. 

V první řadě je třeba vyplnit Smlouvu o nepřímém zastoupení v celním řízení a plnou moc pro daňové řízení, kterou si můžete stáhnout zde (anglickou verzi naleznete tady). Ve smlouvě je kromě jiného potřeba uvést i vaše přidělené číslo EORI.

Vyplněný a podepsaný dokument pak zašlete na e-maily: 

Příjemce: czexport@fedex.com
Kopie: customs@packeta.com 
a do předmětu uveďte: FedEx plná moc – název vašeho e-shopu 

 

Proclení zásilek a zpracování celní deklarace je zahrnuto v ceně přepravného. Zásilky jsou proclívány v poštovním režimu. Vývozní doklady vám poskytne na vyžádání přímo společnost FedEx na e-mailové adrese czexport@fedex.com. 

Seznam zakázaného zboží

Odesílání do Velké Británie a Irska má svá omezení a seznam toho, co nelze přepravovat, je vcelku rozsáhlý. Před odesláním zásilek je proto třeba zkontrolovat, zda vaše zboží není vyloučeno z přepravy.

Celý seznam zakázaného zboží naleznete na tomto odkazu

 

Důležité informace o Brexitu pak najdete v tomto článku na našem blogu. V případě otázek ohledně clení se obraťte na customs@packeta.com.  


Sdílet:

Rubriky