Blog

E-commerce osobnost roku 2023

20. 6. 2023 9:34

Najít a ocenit nejvýraznější osobnosti, jež jsou vzorem pro celou československou e-commerce sféru. To je cílem nové ankety EXEC E-commerce osobnost roku. Historicky prvním vítězem se stal Tomáš Braverman reprezentující Heureka Group. O vítězích rozhodoval i Milan Šmíd, CMO Packeta Group, pod níž spadá česká Zásilkovna.

Kandidáty do ankety EXEC E-commerce osobnost 2023 nominovala široká veřejnost. O finalistech a vítězích rozhodovala odborná porota složená primárně ze zakladatelů, ředitelů, e-commerce manažerů, investorů či PR expertů předních značek. Ve čtvrtek 8. června pak byly na galavečeru EXEC Edge předány ceny vítězům. 

Vítězové ankety Zbyněk Kocián (2. místo, Notino), Tomáš Braverman (1. místo, Heureka Group) a Václav Staněk (3. místo, Vasky)

3. místo: Václav Staněk – Vasky

Třetí místo v anketě EXEC osobnost roku získal Václav Staněk, zakladatel populární značky obuvi Vasky. Cenu mu předal marketingový ředitel společnosti Packeta Group Milan Šmíd.

Zlíňák Václav pokračuje v české tradici výroby obuvi, kterou ve Zlíně odstartoval Tomáš Baťa. Václav začal podnikat již při studiích a dokázal vybudovat firmu ve vysoce konkurenčním prostředí. U svých produktů si potrpí na kvalitu a dlouhou životnost. Nebojí se výzev a svým příběhem inspiruje mladé k podnikání.

2. místo: Zbyněk Kocián – Notino

Druhou EXEC e-commerce osobností je Zbyněk Kocián, pod jehož vedením společnost Notino zásadně roste, a to i teď v době poklesu trhu. Tato společnost je považována za významného hráče snad v každé zemi Evropy a i přes svou velikost dokáže velmi rychle inovovat.

1. místo: Tomáš Braverman – Heureka Group

Historicky první EXEC e-commerce osobností Česka a Slovenska se stal Tomáš Braverman, který již 10 let řídí největší nákupní portál a srovnávač cen na českém internetu. Pod jeho vedením se společnost rozrostla do 9 zemí, ve kterých pomáhá s výběrem a nákupem produktů. Sám kultivuje e-commerce trh sdílením dat, know-how i svými podcasty s významnými hosty.


Sdílet:

Rubriky