Blog

Jak je to se zásilkou z Asie

12. 8. 2019 5:30

Objednali jste si zásilku ze zahraničních nákupních portálů, jako je AliExpress, eBay, GearBest nebo JoyBuy, a zásilku doručujeme my, tedy Zásilkovna? Nejedná se o chybu. Zásilkovna je totiž logistický partner společnosti MyMeest.pl, která zařizuje distribuci zásilek z Asie po Evropě.

Jak naše spolupráce tedy funguje?

Zahraniční, v tomto případě čínské nákupní portály mají pro doručování v Evropě strategického smluvního partnera – MyMeest.pl, který má na starosti distribuci zásilek z po evropském kontinentu. V jednotlivých evropských zemích má pak MyMeest.pl logistické partnery – a Zásilkovna je partnerem pro Českou republiku. MyMeest.pl nám tak přo doručení zásilek do ČR předává zásilky a také potřebné informace pro jejich doručení. Na základě těchto instrukcí pak zásilky doručujeme buď na adresu zákazníků, nebo na naše výdejní místa.

“Nám jakožto Zásilkovně není známo, jestli je ve vztahu mezi společností MyMeest.pl a zahraničním e-shopem další prostředník, nebo se již jedná o přímý vztah.”

Zásilka směřuje na výdejní místo a ne na adresu. Proč?

Objednali jste si na zahraničním nákupních portále zboží klasicky na adresu, ale pak Vám od Zásilkovny přišlo info o doručování na výdejní místo? Způsob a cílové místo doručení zásilek určuje společnost MyMeest.pl, která získává od e-shopů v Číně veškerá data k objednávce včetně zadané adresy. Na základě zadané adresy pak MyMeest.pl vybírá nejbližší výdejní místo ve Vašem okolí pomocí geolokace – a pokud nalezne, že je v blízkosti adresy bydliště výdejní místo, změní doručení z adresního na výdejní místo. Jde o obchodní a provozní rozhodnutí spol. MyMeest.pl, nikoliv o zásah Zásilkovny. Zásilkovna pak jako subdodavatel služeb v ČR obdrží až finální adresu – buď bydliště, anebo výdejního místa, a na tu dle instrukcí MyMeest.pl zásilku doručí.

“Zásilkovna nemůže ovlivnit, jestli bude zásilka doručena na adresu nebo na výdejní místo, protože u zásilek určených na výdejní místa získává od MyMeest.pl pouze jméno, telefon a adresu výdejního místa, nikoliv adresu bydliště adresáta.”

Aliexpress a Zásilkovna.cz

Zahraniční e-shopy jsou o všem informovány

Změna typu doručení (z adresy na výdejní místo) probíhá se souhlasem původního odesílatele, tj. asijského e-shopu. Tento prodejce a tedy původní odesílatel má uzavřenou konkrétní smlouvu se společností MyMeest.pl, která potvrzuje, že může zásilky doručit jakýmkoliv způsobem. Prodejcům jde pochopitelně o co možná nejlevnější doručení v rámci ČR, což nejvíce splňuje právě naše služba doručení na výdejní místa. E-shop je tedy o způsobu doručení ze strany MyMeest.pl řádně informován. 


Sdílet:

Rubriky