Blog

Posílejte zásilky do USA!

30. 3. 2021 14:30

Aktualizace 30. 3. 2021, 16:30 

Export jídla, pití a potravinových doplňků

Vážení klienti,

zaznamenali jsme komplikace při doručování zásilek do USA, které obsahují jídlo, pití a potravinové doplňky. Proto Vám posíláme doplňující informace k procesům, kterými takové zásilky prochází, abyste byli připraveni na všechny okolnosti.  

Nezbytná administrativa

Ačkoliv není dovoz jídla, pití a potravinových doplňků vyloženě zakázán, je třeba zmínit, že podléhá přísným regulacím a dokládání dodatečných informací, tzv. FDA (U.S. Food and Drug Administration). Tyto informace je třeba na vyžádání společnosti FedEx poskytnout. V případě, že dodatečné informace či dokumentaci neobdrží, zásilku nebude doručovat a naopak ji vrátí zpět.

Důležité informace

Na základě našich dosavadních zkušeností nedoporučujeme tyto komodity přepravovat, pokud k nim nemáte detailní informace, které jsou pro import do USA nutné. 

V případě, že zaznamenáme zvýšený počet vratek tohoto charakteru, budeme Vás neprodleně informovat (individuálně), abyste mohli včas zareagovat a vše napravit.

Pokud problém i tak bude přetrvávat, budeme muset začít účtovat cenu za vratky (= cena exportu) z USA, a v případě opětovného propuštění zboží do volného oběhu v EU i eventuálně vyčíslené clo a DPH – ač se jedná o vratky, i zde jsou regulace na zpětný dovoz jídla a pití z hygienických důvodů.

Upozorňujeme, že u zpětného dovozu se může stát, že z hygienických důvodů bude zboží zlikvidováno, a tedy nebude možné takovouto zásilku reklamovat.

Uvedené informace a postupy jsou stanovené regulacemi a nastavením celních úřadů.

Děkujeme za pochopení,
Vaše Zásilkovna
 

Aktualizace 8. 1. 2021, 11:30 

Vážení klienti,

s radostí vám oznamujeme, že jsme pro vás našli novou a mnohem rychlejší cestu, jak dopravovat zboží do USA. V posledních měsících jsme pilovali spolupráci se společností FedEx – a výsledek je na světě! Doručení do USA spouštíme již 1. 10. 2020 a níže najdete veškeré informace, které k poslání zásilek do USA potřebujete.

FedEx Priority

Již od 559 Kč
D + 3

FedEx Economy

Již od 459 Kč
D + 5

Nově posílejte i větší zásilky!

Vaše zásilky doručíme bez vyjímek do všech států USA včetně Havaje, a to i za rekordní čas do tří dnů od podání zásilky! Obrovskou výhodou oproti původnímu řešení pro Ameriku je i to, že nově můžete posílat zásilky s váhou až 10 kg, nikoli max. 2 kg, jako tomu bylo dříve.

Jak se hmotnost zásilek počítá?

U všech zásilek do USA bude jejich hmotnost vždy kalkulovaná volumetricky. Je to standardní postup u letecké přepravy a bohužel není v našich silách jej měnit. Vzoreček pro výpočet (v cm) je následující:

šířka x délka x výška
5000

Proč posílat do USA se Zásilkovnou?

Expresní doručení

Všechny státy USA

Zásilky do 10 kg

DŮLEŽITÉ INFORMACE

Aktualizace 8. 1. 2021, 11:30 – nový email pro zaslání Plné moci

Nutná administrativa

V první řadě je třeba vyplnit Smlouvu o nepřímém zastoupení v celním řízení a plnou moc pro daňové řízení, kterou si můžete stáhnout zde (anglickou verzi naleznete zde). Ve smlouvě je kromě jiného potřeba uvést i vaše přidělené číslo EORI. Vyplněný a podepsaný dokument pak zašlete na e-maily:

příjemce: czexport@fedex.com
kopie: customs@packeta.com
a do předmětu uveďte: FedEx plná moc – název vašeho e-shopu

Proclení zásilek a zpracování celní deklarace je zahrnuto v ceně přepravného. Zásilky jsou proclívány v poštovním režimu. Vývozní doklady vám poskytne na vyžádání přímo společnost FedEx na emailové adrese czexport@fedex.com.

Seznam zakázaného zboží
Odesílání do USA má svá omezení a seznam toho, co nelze přepravovat, je vcelku rozsáhlý. Před odesláním zásilek je proto třeba zkontrolovat, zda vaše zboží není vyloučeno z přepravy. Celý seznam zakázaného zboží naleznete na tomto odkazu.

Formát ZIP kódů u zásilek
Společnost FedEx pro doručení zásilek požaduje speciální formát ZIP kódu, bez kterého zásilky nebude možné doručit. Jedná se o kombinaci kódu státu a 5místného čísla ZIP, který má následující formát: „AA 12345“ (pro příklad: UT 84005 = zásilka směřující do Utahu).

COVID-19 Airfreight surcharge
V období koronakrize si dopravce účtuje u všech zásilek poplatek spojený s náklady na leteckou přepravu. Konkrétní rozdělení příplatku a rozpad cen dle váhových kategorií naleznete v kompletním ceníku.

Dobré vědět: Se Zásilkovnou lze do USA posílat pouze zásilky bez dobírky


Sdílet:

Rubriky