Blog

Zásilkovna spustila materiální a finanční pomoc pro Ukrajinu

2. 3. 2022 11:45

Ve spolupráci s humanitární organizací ADRA o.p.s. jsme spustili humanitární pomoc pro Ukrajinu. Zároveň spouštíme prostřednictvím Nadačního fondu Simony Kijonkové a dárcovské platformy Znesnaze21.cz finanční sbírku, jejíž výtěžek poputuje na konto humanitární organizace ADRA o.p.s.

V našich prostorách shromažďujeme materiální pomoc, kterou budeme následně prostřednictvím našich dodávek a kamionů přepravovat na ukrajinské hranice. Aktuálně se zaměřujeme na velkoobjemovou pomoc od partnerských firem a e-shopů a připravujeme možnost pomoci také od jednotlivců.

Pomáháme v tom, v čem jsme nejlepší: ve spojení technologií a logistiky

„Naplňuje mě nadějí, když vidím, jak se nejen podnikatelé v mojí sociální bublině, ale i neziskové organizace, velké korporace a jednotlivci postupně zapojují. Jednotlivci se vydávají na hranice, pořádají sbírky, posílají potřebné finance a za to všem děkuji,“ uvedla Simona Kijonková, zakladatelka Zásilkovny a CEO skupiny Packeta.

Zásilkovna na konto organizace ADRA již poslala první finanční pomoc ve výši 200 000 Kč. Pro sběr potřebného materiálu jsme vyčlenili naše depa a zároveň budeme pravidelně zajišťovat dopravu na hranice s Ukrajinou.

Díky působnosti samotné organizace ADRA Ukrajina je možné lépe monitorovat potřeby místních obyvatel a efektivně tak zajistit základní potřeby a pomoc lidem zasaženým konfliktem. V současné chvíli shromažďujeme velkoobjemovou pomoc od partnerských e-shopů a připravujeme možnost pomoci i od jednotlivců a menších skupin. Na ukrajinské hranice budeme vysílat tolik kamionů, kolik bude potřeba.

Máte e-shop a chcete pomoci?

E-shopům, které se chtějí do humanitární pomoci se Zásilkovnou zapojit, stačí vyplnit tento formulář. Do formuláře je nutné zadat kontaktní údaje, typ zboží, které může e-shop nabídnout, a počet nabízeného zboží. Dále je nutné uvést, zda má e-shop možnost zabalit nabízené zboží roztřízené dle druhu na paletách a kdy je možné předat zboží k odběru.

Jak mohou pomoci jednotlivci

Ve spolupráci s dárcovskou platformou Znesnaze21.cz byla také spuštěna crowdfundingová sbírka na pomoc lidem zasaženým konfliktem. Veškeré vybrané prostředky poputují na konto organizace ADRA o.p.s. a budou použity na zajištění základních životních potřeb nejen lidem na Ukrajině, ale i pro uprchlé Ukrajince v okolních státech.

„V Zásilkovně a v celé skupině Packeta pracují v osmi státech kolegyně a kolegové z mnoha zemí a různých národností, a to včetně našich kolegů z Ukrajiny, ale i dalších postsovětských republik, Běloruska i Ruska. V Packetě neděláme politiku. V Packetě jsme byli vždy všichni jedna rodina.”
Simona Kijonková
Simona Kijonková
CEO skupiny Packeta a zakladatelka a spolumajitelka Zásilkovny​

Sdílet:

Rubriky