Blog

Zásilkovna spouští Z-BOXy!

29. 9. 2020 12:31

Zásilkovna spouští Z-BOXy, bezdotyková soběstačná výdejní místa napájená solárním panelem a ovládaná přes mobilní aplikaci. Do konce roku jich v ČR bude až 150!

Zásilkovna, přední česká logisticko-technologická firma, přichází na trh s další novinkou, a to soběstačnými výdejními místy Z-BOXy. Z-BOXy se ovládají jednoduše přes mobilní aplikaci Zásilkovna, ke svému provozu potřebují minimum energie, kterou získávají přes solární panely. Jde o unikátní zařízení, nikdo jiný v České republice výdejní boxy na podobném principu nepoužívá.

Z-BOXy fungují pro zákazníky 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. Zásilkovna cílí se Z-BOXy na menší města a vesnice, kde mohou doplnit služby České pošty, která v těchto lokalitách omezuje provoz svých poboček. Další velké využití mají Z-BOXy v developerských rezidenčních nebo komerčních prostorech. Zásilky bude přes Z-BOXy možné, jak vyzvedávat, tak brzy i posílat. V letošním roce plánuje Zásilkovna v České republice spustit až 150 Z-BOXů. Celkový počet výdejních míst Zásilkovny tak bude kolem 3 800, čímž bude disponovat největší sítí v České republice. Investice do Z-BOXů se pohybují v řádu desítek milionů korun.

„Revoluční technologie Z-BOXů umožňuje jejich provoz v podstatě kdekoliv. Pro nás se tak otevírá obrovská příležitost doručovat zásilky do míst, kam jiní doručovat nechtějí, neumí nebo zde své služby omezují. Jde například o menší města a vesnice, Z-BOXy ale najdou uplatnění také v developerských rezidenčních či komerčních projektech nebo obchodních centrech, mohou ale skvěle fungovat také na náměstích nebo parkovištích. Stanou se přirozenou součástí sítě našich klasických výdejních míst a pomohou nám pokrýt další velké území České republiky. Zákazníkům opět výrazně zvýšíme komfort doručování zásilek. Můžeme prozradit, že již v této chvíli registrujeme ze strany potenciálních klientů, ať již měst či obcí, nebo developerů, značný zájem. Věřím, že podobně jako u jiných služeb a produktů Zásilkovny, si Z- BOXy klienti také oblíbí.“
Simona Kijonková
Simona Kijonková
CEO skupiny Packeta a zakladatelka a spolumajitelka Zásilkovny​

„Pro nás je Z-BOX jednoduchá a moderní služba, která rozšiřuje možnosti pro naše obyvatele. Zásilky si zde mohou vyzvedávat 24 hodin denně, 7 dní v týdnu, podle toho, jak sami preferují. To je ve srovnání s jinými způsoby doručování zásadní výhoda. Provoz Z-BOXů je navíc ekologický s minimálními požadavky na energii. Jsem přesvědčen, že Z-BOXy si budou pořizovat i další obce naší velikosti, nejen proto, že čelí podobným komplikacím s doručováním, jako my v Jenštejně,“ doplňuje Norbert Hlaváček, starosta obce Jenštejn, kde byl Z-BOX instalován.

Můžeme prozradit, že již v této chvíli registrujeme ze strany potenciálních klientů, ať již měst či obcí, nebo developerů, značný zájem. Věřím, že podobně jako u jiných služeb a produktů Zásilkovny, si Z- BOXy klienti také oblíbí.“
Simona Kijonková
Simona Kijonková
CEO skupiny Packeta a zakladatelka a spolumajitelka Zásilkovny​
Jak to funguje? 

Z-BOXy jsou k dispozici 24 hodin denně 7 dní v týdnu. Jakmile řidič doručí zásilku do Z-BOXu, obdrží zákazník informační e-mail, SMS zprávu a notifikaci do aplikace Zásilkovna. V této chvíli je možné si zásilku vyzvednout. K obsluze stačí mít na chytrém telefonu nainstalovanou aplikaci Zásilkovna a zapnuté Bluetooth. Při příchodu k Z-BOXu se aplikace pomocí Bluetooth sama automaticky spáruje a otevře schránku s danou zásilkou. Za doručení zásilky se platí online, včetně platby na dobírku. Manipulace se zásilkami je v řádu vteřin, a to jak při procesu umísťování jednotlivých zásilek do Z-BOXu zaměstnancem Zásilkovny, tak i během výdeje zákazníkovi.

Cena za doručení do Z-BOXu je stejná, jako na jakékoliv jiné výdejní místo Zásilkovny. Pro koncového zákazníka si ji určí každý jednotlivý e-shop v rámci své vlastní cenotvorby, bude ale zcela jistě patřit k nejnižším na trhu.

Z-BOX může mít od dvou do šesti sloupců. Rozměr jednoho je 525 x 645 x 2000 mm (Š x H x V). Každý sloupec má deset schránek různých velikostí: 1 x velikost L (36 x 45 x 61 cm), 5 x M (17 x 45 x 61cm), 4 x S (8 x 45 x 61cm). Přes Z-BOX se šesti sloupci je možné doručit až 10 000 zásilek ročně.


Sdílet:

Rubriky