Blog

Za první pololetí jsme meziročně vyrostli o 118%

25. 8. 2020 7:55

Vítězové a poražení koronakrize. Zatímco jedni sčítají ztráty anebo dokonce zavírají, Zásilkovna patří k těm na opačné straně bitevního pole. Jen za první letošní půlrok pokořila další rekord.

Skupina Packeta, která přední českou logistickou firmu a další společnosti zajišťující služby výdejních míst, logistiky a doručení do zahraničí vlastní, hlásí za první pololetí 2020 obrat téměř 918 milionů korun. V meziročním srovnání se jedná o nárůst o 118 procent.

Pokud jde o počet přepravených zásilek, překonal hranici 14,5 milionu, což je také více než dvojnásobek v meziročním srovnání. Velkou roli ve výsledcích sehrála pandemie koronaviru.

„Za výrazným nárůstem obratu a množství přepravených zásilek stojí především stále rostoucí trh e-commerce. Pandemie koronaviru, kdy stále více zákazníků přesouvá nákupy zboží na internet, ho ještě urychlila. To platí jak pro Českou republiku, tak pro všechny evropské trhy, kde působíme,“ vysvětluje výsledky za první pololetí, které mají Seznam Zprávy k dispozici, zakladatelka Zásilkovny a generální ředitelka skupiny Packeta Simona Kijonková.

Zásilkovna

Českou přepravní společnost založila v roce 2010 Simona Kijonková.

Má 4700 vlastních výdejních míst a 91 600 partnerských výdejních míst.

Spolupracuje s 28 000 e-shopy.

Obrat skupiny Packeta, kam Zásilkovna patří, byl v roce 2019 téměř 1,3 miliardy korun.

„Výborně se daří třeba naší službě pro přepravu zásilek mezi fyzickými osobami Mezi námi, kde se blížíme hranici dvou milionů doručených zásilek. S počtem výdejních míst cílíme v letošním roce na hranici 4 000, čímž se staneme největší sítí v České republice, v Evropě se celkově chceme dostat na číslo 6 800,“ dodává žena, jejíž první byznys před lety zkrachoval, a teď patří k těm nejúspěšnějším v Česku.

simona (1)
Simona Kijonková​
CEO skupiny Packeta a zakladatelka a spolumajitelka Zásilkovny​

Rekordy ruku v ruce s ambiciozními plány

Za celý letošní rok očekává Packeta obrat ve výši 2,5 miliardy korun a 35 milionů přepravených zásilek. Do konce roku plánuje skupina spustit ještě řadu nových produktů a služeb. Půjde například o unikátní projekt v oblasti automatických výdejních míst, zavedení doručení zásilek do kufru aut nebo další rozšíření komfortu pro zákazníky u služby Mezi námi.

Packeta také otevře další nová depa, jejichž celkový počet vzroste do konce roku 2020 na 26 (14 v České republice, sedm na Slovensku, tři v Maďarsku a dvě v Rumunsku). Letos navíc plánuje spustit ještě doručování zásilek do oblasti Středního východu.


Sdílet:

Rubriky