Blog

Údržba systému Zásilkovny

29. 4. 2020 14:20

Vážení klienti,
 
máme pro vás dvě důležité zprávy. Jak to tak bývá, jedna je dobrá a druhá špatná. Z té dobré máme velkou radost, a tak se rovnou musíme pochlubit:
 
rozšiřujeme IP adresy, ze kterých budou komunikovat systémy Zásilkovny, a tedy i celé skupiny Packeta, pod kterou, krom Zásilkovny, spadají všechny naše entity v EvropěVíte, že se neustále technologicky vyvíjíme, o tom jsme vám psali v mailu nedávno a taky na našem blogu. A právě proto nyní provádíme migraci našich systémů.
 
 Proč je to nezbytné?

Systém, pomocí kterého odesíláte zásilky, bude mít lepší dostupnost a zároveň jsme zapracovali na jeho bezpečnosti. Taky se tímto krokem už teď připravujeme na tu nejvíce vytíženou sezonu, Vánoce 2020 – a nový systém by to měl zvládnout skvěle!

Co přinese rozšíření IP adres aneb Proč to děláme?

Lepší dostupnost 🔴 Vyšší bezpečnost 🔴 Příprava na sezónu 2020 🔴 Škálování výkonu

Věříme, že vám tyto přínosy zase o něco usnadní odesílání zásilek. Teď přichází řada na tu špatnou zprávu: s přechodem na nový systém bude spojený výpadek, dojde k omezení služeb (tedy k nemožnosti podávání zásilek): 

 
 v noci ze čtvrtka 7. 5. (22:00) na pátek 8. 5. (3:00) nebude náš systém dostupný.
 

Za plánovaný výpadek se moc omlouváme. Vybrali jsme čas, kdy je systém co nejméně využíván, aby vás jeho odstávka pokud možno vůbec neomezila.

TECHNICKÉ DETAILY

Na tomto webu můžete otestovat aktuálně používané IP adresy. Našel vám systém tyto dvě níže uvedené? Pak je všechno v pořádku a jediné, co se vás dotkne, je výpadek podacího systému Zásilkovny.
 
 
Současná IP adresa: 185.14.224.140
Nově přidaná IP adresa: 51.105.105.150
 
 
Pokud například z důvodu bezpečnosti používáte omezení komunikace na úrovni výčtu povolených IP adres s naším systémem (například na vašem firewallu), bude potřeba toto omezení upravit nejlépe vazbou na FQDN ip.packeta.com, budete tak mít vždy aktuální výčet IP adres Zásilkovny (tj. skupiny Packeta) a vše bude fungovat automaticky. 
 
Děkujeme moc za pochopení a těšíme se, že po této změně dokážeme ještě větší věci. Aby pro vás bylo odesílání zásilek zase o kousek snazší. 
 
 

Vaše Zásilkovna


Sdílet:

Rubriky