Blog

Více konzistentní váhové kategorie a pojištění zásilek od 1. 7. 2020

23. 6. 2020 14:45

Červen jsme zasvětili “inventuře” jak váhových kategorií zásilek, kde doteď byly nastaveny váhové limity u různých dopravců odlišně, tak také kategorii pojištění, kde měli různí dopravci odlišené ceny. Pokud s námi posíláte zásilky do zahraničí, asi jste se s těmito případy setkali. Proto jsme zapracovali na sjednocení parametrů, aby byly co nejvíce konzistentní, a odesílání zboží přes Zásilkovnu pro vás tak bylo zase o něco jednodušší.

Sjednocení váhových parametrů

Váhová škála bude od 1. 7. 2020 nastavena na 1, 2, 5 a 10 Kg. Do těchto kategorií tedy budou vaše zásilky spadat, každá z nich má pak jiné cenové podmínky. V ceníku jsme mimo jiné také aktualizovali a sjednotili názvy dopravců tak, aby odpovídaly klientské sekci. 

Skvělá zpráva: U zahraničních přepravců, kde je doprava oproti jiným výrazně dražší (např. francouzské Colissimo), jsme udělali výjimku a k základní váhové škále (1, 2, 5 a 10 kg) necháváme i škálu nižší, tedy 0,25, 0,5 a 0,75 kg, aby pro vaše klienty nebylo zasílání tolik nákladné.

Dobré vědět: Pokud odesíláte zásilky přes dopravce, jehož váhový limit je nastavený na 20 kg, budeme to respektovat a 30kg zásilku odešleme za cenu, jež má dopravce stanovenu za 20kg zásilku. 

Sjednocení pojišťovacích limitů

Hodnoty pojištění se dopravce od dopravce výrazně liší, a tak není možné být 100% konzistentní, aniž by to mělo negativní dopad na klienty. Přesto jsme se pokusili sjednotit pojišťovací limity, jak jen to jde. Pokud zasíláte do zahraničí, opět to má své výhody:

Dobré vědět: Někde z důvodu sjednocení škál pojištění zmizí určité pojišťovací limity, např. u ukrajinské Nove Poshty bylo možné zásilku pojistit na částku v rozmezí 5000 UAH-5055 UAH. Pojištění na 5055 UAH však teď již nebude možné.

Chceme vás ujistit, že jsme se snažili maximálně zachovat ceny – ke zdražení došlo z důvodu sjednocování jen u minima dopravců. Podívejte se na kompletní ceník, kde jsou již aktualizované sazby, ceny služeb a všechny parametry, včetně sjednocených názvů dopravců. 

Na závěr pro vás máme ještě parádní novinku!

Díky revizi ceníků a parametrů si nově v klientské sekci budete moci exportovat svůj ceník, kde najdete veškeré informace, sazby i kategorie. Navíc si můžete sami zvolit, jaké konkrétní informace a čísla chcete v ceníku mít. Budete tak mít ještě větší přehled o cenách služeb! Věříme, že tyto inovace oceníte. 

Vaše Zásilkovna


Sdílet:

Rubriky