Blog

Pošlete starý mobil přes Zásilkovnu a pomozte dobré věci

2. 5. 2023 12:27

Startuje kampaň Recykluj mobil. Jejím cílem je zvýšit recyklaci starých a nepotřebných mobilních telefonů. Partnerem kampaně je Zásilkovna

Věděli jste, že jen v Praze každoročně odloží svůj nepotřebný mobil do šuplíku 44 % obyvatel, což je celkem okolo 150 tisíc kusů mobilů? Ke konci roku Pražané skladovali v domácnostech okolo 140 tun nepotřebných mobilů (asi 1,4 mil. kusů). 50 % Pražanů navíc v anketě uvedlo, že nemá dostatek informací ohledně recyklace mobilních telefonů. 

Přitom recyklace a jiné využití nepotřebných mobilů významně šetří naše životní prostředí. Změnit tuto situaci se snaží kampaň „Recykluj mobil“, kterou organizuje nezisková společnost Remobil. Cílem kampaně je zvýšit recyklaci starých a nepotřebných mobilních telefonů. Logistickým partnerem kampaně je Zásilkovna, ambasadorkou se stala herečka a moderátorka Simona Babčáková.

Odeslání mobilu přes Zásilkovnu je zdarma

V období od 2. 5. do 5. 6. 2023 může kdokoliv do Remobilu zdarma poslat svůj starý nebo nepotřebný mobil přes jakékoliv podací místo Zásilkovny. 10 Kč z každého telefonu putuje na Jedličkův ústav a školy.

Jak na to?

• Mobil pečlivě zabalte do krabičky nebo bublinkové obálky.
• Odneste zásilku na jakékoliv naše kamenné podací místo.
• Na pobočce nahlaste obsluze kód 98 765 259 – ta vytiskne štítek a nalepí jej na zásilku.
• Za odeslání telefonu nic neplatíte.
„Pro Zásilkovnu a celou skupinu Packeta je podnikání v souladu s životním prostředím velmi důležité. Do pěti let chceme mít velkou část našeho vozového parku na alternativní pohony a budeme cílit i na naše dodavatele, aby byl celý dodavatelský řetězec udržitelný. Zároveň jsme se v rámci naší strategie rozhodli k aktivitám vedoucím ke snížení uhlíkové stopy o více než 30 % v průběhu příštích pěti let.”
Milan Šmíd
Marketingový ředitel skupiny Packeta

 „Koncept kampaně Recykluj mobil nás zaujal již v minulém roce a jsme rádi, že můžeme poskytnout naši infrastrukturu projektu, jehož cílem je snížit negativní dopad výroby mobilních telefonů na životní prostředí,“ dodal Milan Šmíd. 


Sdílet:

Rubriky