Blog

Lepší kvalita doručení díky správnému kódování UTF-8

11. 6. 2020 9:45

Vážení klienti,
 
správné kódování importovaných dat výrazně zvyšuje kvalitu doručení a hlavně snižuje riziko chybných údajů a procenta nedoručitelných zásilek. Z toho důvodu jsme se rozhodli nastavit pro hromadné podávání zásilek v klientské sekci (import CSV / XML / atd.) nová pravidla kódování souborů, která budou platit od 1. 7. 2020. Od tohoto data bude třeba všechny zdrojové soubory nahrávat do systému s kódováním UTF-8, které je klíčové pro validaci a předání elektronických dat napříč všemi dopravci na světě. 

1. 7. 2020

Co to znamená pro vás? 
Pravidla vejdou v platnost až 1. 7. 2020, ale klientská sekce začne kontrolovat nahrané zdrojové soubory již nyní. Pokud bude kódování vašeho souboru správné, import zásilek proběhne beze změny. Pokud nahrávaný soubor nebude splňovat kódování UTF-8, pak:
    • do 30. 6. 2020 bude probíhat import dat úspěšně, tedy zásilky budou podané v systému;
    • ihned po importu souboru vás o špatném kódování budeme informovat, abyste měli vy i vaši programátoři či správci e-shopového řešení dostatek času pro úpravu souboru pro přístí import.
Snažili jsme se termín i notifikace v klientské sekci nastavit tak, abyste měli dostatek času na úpravu zdrojových souborů. Předem vám děkujeme za součinnost v tomto ohledu. Díky správnému kódování vylepšíme kvalitu poskytovaných služeb. 
 
Výše uvedená informace se netýká manuálního podání zásilek (tedy přímo v sekci Podat zásilku).
 
Děkujeme za pochopení,
 
Vaše Zásilkovna

Sdílet:

Rubriky