Blog

Pošlete přes Zásilkovnu svůj starý mobil a pomozte dobré věci

3. 10. 2022 11:04

Bydlíte či pohybujete se v Praze? A máte doma starý mobil, který už nevyužijete? Využijte kampaně neziskové společnosti Remobil a pošlete přes naše podací místo mobilní telefon dál. Pomůžete přírodně a dáte vašemu mobilu, který už dosloužil, nový život.

Věděli jste, že v Praze je každý rok odloženo do šuplíku kolem 150 tisíc kusů mobilů? Ke konci roku Pražané skladovali v domácnostech okolo 140 tun nepotřebných mobilů (asi 1,4 mil. kusů)! Zároveň 50 % Pražanů v dotazování uvedlo, že nemá dostatek informací ohledně recyklace mobilních telefonů. Přitom recyklace a jiné využití nepotřebných mobilů významně šetří naše životní prostředí. Změnit tuto situaci se snaží kampaň „100 gramů pro přírodu“, kterou organizuje nezisková společnost Remobil. Cílem kampaně je zvýšit recyklaci starých a nepotřebných mobilních telefonů. Logistickým partnerem kampaně je Zásilkovna a ambasadorkou kampaně herečka a moderátorka Simona Babčáková.

140 tun telefonů bez využití. Pojďme to změnit!

Ke konci roku 2021 Pražané skladovali ve svých domácnostech asi 1,4 mil. kusů nepotřebných mobilů.

Chcete udělat něco pro životní prostředí a zbavit se telefonu ekologicky?

Stavte se kdykoliv od 3. října do 21. října na jakémkoliv pražském podacím místě Zásilkovny! Nepotřebný mobil zabalte do krabice či pevného obalu a zvolte si jeden ze dvou způsobů podání zásilky.

Podání jako „Zpětná zásilka“
  1. Zásilku s mobilem nemusíte nijak popisovat.
  2. Zaneste ji na jakékoliv podací místo Zásilkovny v Praze, sdělte obsluze, že se jedná o zpětnou zásilku, a nahlaste jí kód 98765259. Nic neplatíte.
  3. Obsluha zásilku převezme a nalepí na ni štítek, díky kterému budeme vědět, kam zásilka směřuje.
Podání přes mobilní aplikaci
  1. V aplikaci Zásilkovna klikněte na Odeslat zásilku.
  2. Vyplňte kontaktní údaje příjemce:
    1. Jméno: REMOBIL
    2. Tel. číslo: 778 553 471
    3. E-mail: stogramu@remobil.cz
  3. Vyberte cílové výdejní místo: Depo Rudná.
  4. Vyplňte promo kód STOGRAMU – za odeslání zásilky pak zaplatíte symbolickou částku 1 Kč.
  5. Zabalenou zásilku zaneste na kterékoliv podací místo Zásilkovny v Praze a obsluze sdělte promo kód z mobilní aplikace (STOGRAMU).
  6. Obsluha vytiskne kód a zásilku jím označí. V aplikaci pak uvidíte pohyb zásilky.
„Pro Zásilkovnu a celou skupinu Packeta je podnikání v souladu s životním prostředím velmi důležité. Do roku 2025 chceme mít velkou část našeho vozového parku na alternativní pohony a budeme cílit i na naše dodavatele, aby byl celý dodavatelský řetězec udržitelný. Zároveň jsme se v rámci naší strategie rozhodli k aktivitám vedoucím ke snížení uhlíkové stopy o více než 30 % v průběhu příštích pěti let. Koncept kampaně 100 gramů pro přírodu nás proto velmi zaujal a jsme rádi, že můžeme poskytnout naši infrastrukturu pro sběr telefonů.”
Milan Šmíd
Marketingový ředitel Zásilkovny

Věděli jste, že…

V současné době je podíl recyklace a jiného využití nepotřebných mobilních telefonů v ČR (ale i obecně v Evropě či ve světě) velmi nízký –⁠ je odhadován jen na asi 10 %. Přitom výroba nových mobilních telefonů má velké negativní dopady na naše životní prostředí.

Jednou z možností, jak snížit či kompenzovat tyto negativní dopady, je právě zvýšit využití nepotřebných mobilů, které skoro každý z nás má doma. A proto je tu Remobil.


Sdílet:

Rubriky