Blog

Packeta se zúčastní EXPO Dubai 2020. Na světové výstavě budeme mít tři týdny rotační expozici

19. 10. 2021 10:03

Skupina Packeta, která vlastní Zásilkovnu a další společnosti zajišťující služby výdejních míst, logistiky a doručení do zahraničí, se zúčastní světové výstavy EXPO Dubai 2020. Výstava má tradici již přes 170 let a poprvé v historii je hostitelem země regionu MENA & SA. Naše Packeta bude od 23. 10. do 14. 11. 2021 v českém pavilonu prezentovat své služby a vystavovat dron, který byl využit v pilotním projektu pro autonomní doručování ve spolupráci s Fakultou elektrotechnickou ČVUT. Na akci představíme také náš unikátní projekt z oblasti robotizace. Spojené arabské emiráty jsou první zemí Blízkého východu, do kterých jsme začali doručovat zásilky. V letošním roce plánujeme spustit přepravu také do Kataru, Ománu a Saudské Arábie.

„V prvním kvartálu letošního roku jsme vedli řadu intenzivních jednání v SAE a stali jsme se členem Czech Business Council Dubai. Díky tomuto partnerství si Packeta zajistila stabilitu zázemí pro svou expanzi. SAE jsou tak první zemí Blízkého východu, do které jsme spustili doručování zásilek. O to více nás těší, že se výstava koná v zemi, ve které máme vlastní entitu,“ uvádí Simona Kijonková, zakladatelka Zásilkovny a CEO skupiny Packeta.

„Jsme jedním z vybraných českých vystavovatelů a jako technologický lídr budeme s hrdostí prezentovat, jak technologie nejen aplikujeme do svých procesů, ale také sami vyvíjíme. Společně s Fakultou elektrotechnickou ČVUT máme připravené video, na kterém proběhne ukázka autonomního doručování drony s návazností na naší vizi o vodíku a s myšlenkou udržitelnosti, která je jedním z podtémat letošní výstavy. Zásadním podtématem letošní výstavy je také robotizace a Packeta nyní dokončila jeden z klíčových projektu v této oblastí. Naší expozicí tak podtrhneme, že skupina Packeta je globální technologická společnost a má své místo v tvorbě budoucnosti, což je jedno z hlavních témat letošní výstavy,“ dodává Simona Kijonková.

„Expozice skupiny Packeta a ČVUT v českém pavilonu EXPO představuje budoucnost logistiky, ve které budou při doručování zásilek spolupracovat autonomní drony s pozemními roboty,“ uvedl ke společné expozici Martin Saska, vedoucí skupiny Multirobotických systémů (MRS) na FEL ČVUT. „My v tomto projektu aplikujeme naše výsledky základního výzkumu v oblasti autonomní robotiky, konkrétně technologii vyvinutou pro přesné řízení a koordinaci skupin dronů. Naše drony díky zabudovaným palubním senzorům a umělé inteligenci dokážou v reálném čase reagovat na aktuálně se vyvíjející situaci ve svém okolí, vyhýbat se překážkám a optimalizovat řešení zadaného úkolu. Právě kognitivní chování a koordinace velkých týmů spolupracujících dronů jsou pro logistické služby klíčové,“ dodává Martin Saska, jehož skupina Multirobotických systémů (MRS), která působí na katedře kybernetiky Fakulty elektrotechnické ČVUT v Praze, představuje ve svém oboru naprostou špičku. Vyvíjí světově unikátní technologii velmi přesného řízení skupin helikoptér, která se ukazuje jako výrazně nejspolehlivější a nejúspěšnější ze všech konkurenčních řešení.

Celosvětová pandemie zapříčinila přesunutí loňského ročníku přesně o rok. Výstava potrvá od 1. října 2021 do 31. března 2022 a účastní se jí téměř 200 zemí — očekávaná účast je přes 25 milionů návštěvníků. Hlavním mottem letošní šestiměsíční přehlídky, která začala 1. října je Connecting Minds, Creating Future. Český pavilon se na výstavě nese v duchu Českého jara se zaměřením na udržitelnost.

Nově mohou e-shopy s Packetou oslovit více než 9 milionů zákazníků ve Spojených arabských emirátech. Ve spolupráci s lokálním přepravním partnerem Aramex je možné doručit zásilky na adresu v režimu D + 3. Packeta nabízí doručení do všech emirátů za stejnou cenu, a to od 550 Kč bez DPH. Veškeré zásilky jsou do SAE přepravovány letecky a nelze tak přepravovat zboží, které je platnou legislativou z letecké přepravy automaticky vylučováno.


Sdílet:

Rubriky