Blog

Packeta se připravuje na jednání s investory

5. 5. 2023 6:07

Skupina Packeta, která vlastní českou logisticko-technologickou společnost Zásilkovna, se rozhodla využít dlouhodobě vysokého zájmu investorů a zjistit podmínky, za kterých by mohla využít jejich finanční prostředky a know-how k dalšímu růstu a posílení své tržní pozice, podobně, jako to v posledních letech uskutečnila celá řada dalších českých technologických firem.

Skupina Packeta je velmi úspěšná logisticko-technologická společnost, která je předmětem zájmu investorů již řadu let. Packeta dlouhodobě dosahuje vysokého růstu a její služby a produkty využívá v oblasti střední a východní Evropy včetně České republiky stále více zákazníků, a to jak řad internetových obchodů, tak i fyzických osob.

„Můžeme potvrdit, že v současné době probíhají přípravy k oslovení vybraných investorů. Detaily zatím nebudeme více komentovat a ani výsledky nelze v této chvíli jakkoliv předjímat.”
Simona Kijonková
Simona Kijonková
CEO skupiny Packeta a zakladatelka a spolumajitelka Zásilkovny​

V roce 2022, navzdory poklesu celého segmentu e-commerce, dosáhla Packeta konsolidovaných tržeb ve výši 6,1 mld. Kč, což byl nárůst o 23 % proti roku 2021. Celkový počet přepravených zásilek byl v roce 2022 90 miliónů, v meziročním srovnání šlo o 22,8% navýšení. Udržet dvojciferný růst tržeb plánuje Packeta také v dalších letech.

Packeta si dosud financovala svůj rozvoj a expanzi z vlastních finančních zdrojů, v dubnu letošního roku získala díky své velikosti atraktivní financování ve výši jedné miliardy korun od konsorcia tří bank, více zde.


Sdílet:

Rubriky