Blog

Odstartovali jsme zásilkovňáckou éru doručování na kole

28. 4. 2022 13:46

Dnešek je pro nás speciální. Slavnostně jsme totiž odstartovali zásilkovňáckou éru doručování na kole. Tedy na elektrokole! Náš cyklo kurýr bude v rámci pilotního projektu doručovat zásilky v pražské části Hostivař.

V obchodním centru VIVO! Hostivař totiž najdete naše vlastní výdejní místo, kde kurýr každý den nabere zásilky a rozveze je zákazníkům na adresu. V rámci jedné trasy ujede úctyhodných 80 km a díky výměně auta za elektrokolo uspoří denně 10,4 kg CO2e.

Ve čtvrtek 28. 4. 2022 dopoledne proběhlo slavnostní zahájení, během něhož zakladatelka Zásilkovny Simona Kijonková přestřihla pásku, popřála kurýrovi spoustu šťastně najetých kilometrů a sama si vyzkoušela, jaké to je, pohybovat se na e-kole s boxem pro zásilky. Do boxu se vejde 50-70 zásilek. Ty kurýr bude zákazníkům doručovat v lokalitě Praha—Hostivař. Díky výměně klasického automobilu za elektrokolo v rámci jedné trasy

  • uspoří 10,4 kg CO2e,
  • což je 140 g CO2e za každou jednu zásilku
  • a celkem 2 600 kg za rok!

Elektropohon není jedinou cestou, jak plánujeme snížit naši uhlíkovou stopu. Našim udržitelným projektům vévodí vodík a up-cyklace. Na novém webu zasilkovna.cz/udrzitelnost zjistíte o našich „udržitelných“ plánech víc.


Sdílet:

Rubriky