Blog

Nový widget pro všechny. Od kdy a jaké má výhody?

21. 6. 2021 10:00

Náš nový vyhledávač výdejních míst jsme Vám představili již v březnu a někteří z Vás jej obratem implementovali do svého e-shopu. Pokud jste tak ještě neučinili, můžete naši novinku vyzkoušet třeba právě teď. K hromadné automatické transformaci widgetu 5 na novou verzi pak dojde 1. 8. 2021

Proč nový widget v6? “Šestka” je zkrátka ve všech ohledech lepší, výkonnější a uživatelsky příjemnější než widget verze 5, a navíc ji na rozdíl od v5 nadále aktivně vyvíjíme a zdokonalujeme. I na základě zpětné vazby od Vás, která nám pomáhá widget vylepšovat a na míru upravovat Vašim potřebám a přáním. 

Na Vaše přání: atribut carriers

Od nasazení nové verze widgetu uplynulo teprve několik týdnů, ale na základě Vašeho feedbacku už jsme do ní zvládli zapracovat novou funkcionalitu: atribut carriers, pomocí kterého lze filtrovat mapu widgetu dle dopravce! Díky této novince si může například váš zákazník ve Slovinsku pohodlně vybírat třeba výdejní místa DPD.

Vylepšený filtr výdejních míst

Ve verzi 6 lze filtrovat třeba i podle dostupné kapacity výdejních míst či skrýt výdejní místa, jež mají v danou chvíli plno.

Externí výdejní místa

Nově se mohou ve vyhledávači zobrazovat i výdejní místa našich partnerů, jež máme především v zahraničí. Síť výdejních míst se tím rozšíří Vašim zahraničním zákazníkům o tisíce nových možností.

24 evropských jazyků

Přidali jsme možnost přepnutí do 24 různých evropských jazyků! Díky tomu potěšíte i zákazníky, kteří nehovoří česky. Mohou si widget přepnout třeba do španělštiny!

Optimalizované rozhraní

Vylepšili jsme zobrazení na mobilních zařízeních a tabletech. A navíc jsme zmenšili nároky widgetu na výkonnost zařízení. Vyhledávač tak nyní pracuje rychleji.

Widget v5 bude ukončen k 31. 7. 2021

Jaký je postup s nasazením nového widgetu?

Záleží, zda chcete a potřebujete umožnit ve widgetu vyhledávání i našich zahraničních externích výdejních míst.

Ano, chci! Pak si je implementujte do Vašeho e-shopového řešení pomocí knihovny library.js. Technickou dokumentaci najdete zde, tipy k implementaci pak na našem blogu.

Externí výdejní místa nepotřebuji. Pak máte dvě možnosti. Buď si nový widget 6 implementovat rovnou a ihned tak začít využívat jeho super benefity, anebo počkat do 1. 8. 2021, kdy widget automaticky přepneme všem na novou verzi.

Implementace probíhá nejlépe přes knihovnu library.js. Změňte URL adresu

    • z původní: https://widget.packeta.com/www/js/library.js
    • na novou: https://widget.packeta.com/v6/www/js/library.js

Tip: Pro všechny funkce, které widget v6 nabízí či bude nově nabízet, doporučujeme používat zmíněnou implementaci přes knihovnu library.js, neboť konfigurátor tyto funkce nepodporuje.

Co je ještě dobré vědět?

Ve verzi 6 není možnost měnit libovolně barvy widgetu. Z klientské sekce tak zmizí tlačítko, které vedlo do editoru, jenž umožňoval konfiguraci barevného nastavení. Jednotný vzhled widgetu má za cíl snadné rozpoznání služby zákazníkem, ať už bude nakupovat v jakémkoliv e-shopu.

Pokud se rozhodnete vyzkoušet widget v6 už nyní a nečekat na automatické nasazení do července, budeme velmi rádi za Vaši zpětnou vazbu a tipy odeslané na widget@zasilkovna.cz, jaké další fíčury by se Vám hodily!

1. 8. 2021 dojde k automatické transformaci widgetu 5 na novou verzi. Pokud do té doby nestihnete implementovat v6 do Vašeho e-shopu, počátkem července se Vám automaticky změní. 

Momentálně se takovým klientům zobrazuje v5. Od  1. 7. 2021 se automaticky začne zobrazovat nová verze v6, i když používáte úplně původní zobrazování výdejních míst JS API. 


Sdílet:

Rubriky