Blog

Nová platební brána v aplikaci Zásilkovna

28. 3. 2023 12:59

Vážení zákazníci, milí uživatelé naší aplikace Zásilkovna,

od dnešního dne postupně všem uživatelům v rámci systémů iOS a Android měníme platební bránu. Při placení zásilky či dobírky tak již můžete v tuto chvíli narazit na nový vzhled platební brány.

Nejprve novou bránu distribuujeme na iOS uživatele (pro zobrazení je třeba mít verzi 1.17.0 a vyšší) a poté na Android uživatele. Očekáváme, že do konce týdne by měla být nová platební brána k dispozici všem. Je naprosto v pořádku, pokud zaplatíte přes bránu ČSOB – dokud ji v aplikaci vidíte, směle ji můžete využívat.

Původní brána (ČSOB)
Nová platební brána (PayU)

V naší nové platební bráně si můžete snadno uložit kartu pro další platby a určitě vás potěší i větší stabilita systému a absence přesměrování a 3D secure při platbě malé částky. Věříme, že vás tyto funkce potěší a využívání naší aplikace pro vás bude ještě příjemnější. 

Způsob úhrady zásilek se nemění

Změnou platební brány nedochází ke změnám ve funkcionalitě či způsobu placení, proces zůstává stejný, avšak vzhledem k častým výskytům podvodných metod, při nichž je zneužíváno jméno, logo či vizuální styl Zásilkovny, případně přímo fotomontáže platební brány, považujeme za důležité vás o změně informovat.

Platební brána bývá často terčem zneužití

Až na naši novou platební bránu v aplikaci narazíte, není čeho se obávat. Procesy i způsob placení v appce jsou naprosto bezpečné. Pozor však věnujte tomu, když vám někdo pošle printscreen platební brány evokující Zásilkovnu MIMO naši aplikaci, například do e-mailu či SMS.

Ukázka zneužití loga Zásilkovny v podvodné fotomontáži platební brány:
Všimněte si, že tyto platební brány vypadají zcela jinak než naše originální platební brána

Pokud budete zadávat údaje o platební kartě jen a pouze přímo v naší aplikaci Zásilkovna, budou vaše data v naprostém bezpečí. Appka je zabezpečena pomocí dvoufázového ověřování.


Sdílet:

Rubriky