Blog

Naši zákazníci šetří planetu i peníze způsoby, které vás možná překvapí

12. 2. 2024 14:33

Udržitelnost nemusí být žádná věda. Mrkněte na tipy inspirované přímo našimi zákazníky a přesvědčte se, že neplýtvat, recyklovat třeba Nespresso kapsle i starý mobil, poslat dál to, co už vám neslouží, nebo dokonce proměnit koníček v podnikání je snazší, než se zdá. A poděkuje vám nejen planeta, ale i vaše peněženka. 

Nákupy z druhé ruky. Jak ušetřit a zbytečně neplýtvat?

  • Milujete starožitnosti? Na bazarových platformách najdete úžasné produkty s duší, které jinde nepořídíte.
  • Výhodně se tak dají pořídit i produkty nové. Lidé se totiž často snaží se slevou poslat dál například nevhodné dárky nebo nepadnoucí oblečení, které již nelze vrátit.
  • A funguje to i obráceně! Než aby vám nenošené oblečení nebo třeba nevyužívaná elektronika doma zabíraly místo, prodejte je a získejte nejen víc prostoru, ale i nějaké peníze navíc.

Nákupy z druhé ruky jsou zkrátka „win win“ jak pro zákazníky, tak pro životní prostředí.

Mám vybráno! Jak se ke mně zboží dostane?

Skvělá zpráva je, že kousky z druhé ruky dneska často pořídíte pohodlně online rovnou z gauče a zvolíte si doručení přesně podle svého gusta.

Na portálech jako Aukro nebo Fler si můžete vybrat doručení přes Zásilkovnu na oblíbené výdejní místo, do Z-BOXu nebo rovnou na adresu.

Požádejte prodávajícího o zaslání zboží přes aplikaci Zásilkovna

Nakupujete na platformě, kde si dopravu domlouváte přímo s prodávajícím? V takovém případě se můžete domluvit, že vám zboží pošle přes aplikaci Zásilkovna. Je to hračka a zvládne to úplně každý. Mrkněte na víc informací zde.

Proč odesílat přes appku Zásilkovna?

Odesílání zásilek přes naši appku má spoustu výhod – zejména možnost platby dobírkou, nebo sledování cesty zásilky. Posílání přes aplikaci Zásilkovna je zkrátka spolehlivý, rychlý a pohodlný způsob, jak si nechat zboží doručit na jakékoli výdejní místo nebo kurýrem až ke dveřím.

Pozor na podvody!

Nákupy z druhé ruky mohou být velmi výhodné, ale je třeba mít se na pozoru před internetovými podvodníky, kteří jsou čím dál vynalézavější. Sepsali jsme pro vás tipy, jak nenaletět a ochránit své údaje i peníze.

Vracejte přes Zásilkovnu zboží znovu do oběhu. Pohodlně a zdarma!

Recyklace odpadu je pro spoustu z nás naprostou samozřejmostí. Tříděný odpad pak putuje přímo do jednoho z modrých, zelených, žlutých nebo dalších barevných kontejnerů.

Ale ruku na srdce. Kam byste odložili například použitou kapsli od kávy, prázdný toner nebo starý mobil? A co knihu, kterou už nepotřebujete?

Možná Vás překvapí, že právě takové produkty můžete vracet vybraným obchodům přímo přes podací místa Zásilkovny. Má to však svá pravidla, která je potřeba dodržet.

Recyklace Nespresso kávových kapslí

Pokud patříte mezi milovníky kapslové kávy Nespresso, jistě vás potěší možnost ekologické likvidace použitých kapslí.

Kapsle totiž můžete zdarma vrátit přímo na podacích místech Zásilkovny. Stačí je zabalit do speciálního obalu (ten obdržíte při nákupu v Nespresso Boutique nebo v e-shopu Nespresso), zajít na některé z našich podacích míst a nahlásit podací kód. Více se o samotném procesu vrácení kapslí dozvíte v tomto článku.

Zbavte se starého telefonu díky Remobilu

Sedí doma v šuplíku a vy si možná říkáte „třeba se ještě někdy bude hodit“. Pojďme si nalít čistého vína – nejspíš nebude 😊 Raději udělejte správný krok pro životní prostředí a odešlete svůj starý telefon k ekologické recyklaci. 

Jak jinak než přes Zásilkovnu! Ve spolupráci s neziskovou společností Remobil, z.s. můžete přes podací místa Zásilkovny bezplatně odeslat svůj starý telefon, a navíc tak přispět 10 Kč na dobročinné účely. Stačí jen mobil zabalit a odeslat, dle návodu zde.

Pošlete své knížky dál přes Reknihy

Otočili jste poslední stránku a chcete v knihovně uvolnit místo pro další příběhy? Přesně proto jsou tady Reknihy.

Pokud je vaše kniha v dobrém stavu, vyplňte formulář a pošlete společně s fotografiemi knihy do Reknih. Když se Reknihám bude knížka líbit, pošlou vám instrukce a kniha může jít do prodeje. Jak se kniha do Reknih dostane? Buď ji můžete odnést na některou z poboček anebo poslat zdarma přes podací místa Zásilkovny. Více informací, jak na to najdete zde!

Ráj tiskáren – ekologická recyklace tonerů

Pokud Vám doma dojde barva do tiskárny, nevyhazujte toner do koše. Prázdné náplně lze jednoduše odeslat k ekologické recyklaci přes Zásilkovnu.

Tuto možnost nabízí například RÁJ TISKÁREN. Toner jednoduše zabalíte, opatříte balení zpětným kódem a odnesete ho na nejbližší pobočku Zásilkovny. Pro více informací klikněte sem.

TIP: Podívejte se na stránky svého oblíbeného e-shopu

Někteří naši partneři se své zákazníky také snaží motivovat k vracení zboží do oběhu. Krásným příkladem je například KAVE footwear, který se specializuje na výrobu tenisek ze zbytkových materiálů.

Při odeslání zboží k recyklaci sice zákazník musí zaplatit za dopravu, ale může se těšit na 15% slevu na nákup nového páru tenisek KAVE. Zkuste se podívat na stránky vašeho oblíbeného e-shopu a možná zjistíte, že nabízí podobné výhody pro své ekologicky smýšlející zákazníky.

DIY aneb Udělejte si to sami. Z lokálních surovin a za pár korun

Na sociálních sítích se často setkáte spíše s pojmem DIY (do-it-yourself). Pod tímto označením najdete spousty návodů na všelijaké podomácku vyrobené vychytávky. Doma si svépomocí můžete vyrobit například:

  • Nábytek (poličky, skříně, lavičky, stoly)
  • Všelijaké nádoby (hrnečky, misky, květináče)
  • Tiskoviny (přáníčka, pohledy, obrazy)
  • Dekorace (svíčky, polštáře, ubrusy, rámečky na fotky)
  • Šperky (náhrdelníky, náušnice, prsteny)

Kromě získaných dovedností se můžete těšit také z přínosu tohoto koníčku pro životní prostředí. Z jakého materiálu budete tvořit je totiž pouze a jen na vás.

Pokud se rozhodnete vyrobit si doma například šálu, můžete buď recyklovat oblečení, které již máte doma nebo šálu ušít z bio bavlny od lokálních dodavatelů.

Při výběru materiálu se zkrátka meze nekladou. Můžete se tak vydat cestou největší úspory, ale i cestou té nejvyšší kvality.

Když se z koníčku stane podnikání

Může se také stát, že si Vaše podomácku vyrobené šály oblíbí vaši kamarádi, a tak vyrobíte pár šál navíc. Šály pak uvidí jejich kamarádi a vy zjistíte, že se z vašeho koníčku stává příležitost pro podnikání.

Až o vaše výrobky bude zájem napříč republikou, rádi vám pomůžeme s jejich doručením novým majitelům. Přes naši aplikaci Zásilkovna můžete balíčky odeslat kamkoliv do Česka, Slovenska, Maďarska nebo Rumunska.

I když jsme červení, myslíme zeleně

Pokud by vás zajímalo, jak přispívá k zelenější planetě Zásilkovna, veškeré informace najdete na této stránce.

Dozvíte se zde vše o našich udržitelných řešeních. Od „alternativních zdrojů energie“ po „zero waste“ politiku.

Věděli jste, že jsou naše Z-BOXY napájeny pouze solární energií?


Sdílet:

Rubriky