Blog

Možnost opravy doručovací adresy příjemce

16. 5. 2022 10:27

Máme pro vás skvělou novinku! V rámci kontinuálního zkvalitňování naší služby Doručení na adresu v blízké době spustíme možnost opravy či upřesnění chybně uvedené adresy na zásilkách doručovaných v rámci ČR.

Novinka: snadná oprava adresy 

Současný stav je takový, že pokud je na zásilce směřující od odesílatele (z e-shopu) k zákazníkovi špatně či nepřesně uvedená adresa, zbytečně se prodlužuje doručení zásilky, nebo zásilku dokonce není možné zákazníkovi doručit vůbec — a ta je pak označena jako vratka.

Jakmile však spustíme systém pro opravu adres, adresátovi v případě chybně uvedené adresy zašleme info, že je adresu třeba opravit, a tak budeme moci situaci pružně vyřešit. Adresát tedy nepocítí žádné zpoždění nebo komplikace s doručením.

Informaci o nepřesné adrese budeme posílat přímo příjemcům

Ti si adresu v systému sami jednoduše opraví. Budou mít k dispozici mapu, v níž si pomocí pinu určí přesnou GPS polohu pro doručení zásilky.

Společně eliminujeme množství vratek a zrychlíme doručení

Ke spuštění možnosti opravy adres přistupujeme z důvodů velkého množství zásilek, které mají nepřesnou či špatnou adresu, vzhledem k čemuž pak vznikají prodlevy v doručení.

A jak to bude fungovat? Při detekci chybné adresy adresátovi e-mailem pošleme informaci o nutnosti opravy společně s odkazem na naši stránku, kde bude možné adresu za pomoci mapy opravit.

Oprava adresy v 5 krocích:

  1. Adresát si objednal zboží z e-shopu a omylem udělal chybu v doručovací adrese, případně chyba vznikla na straně odesílatele (e-shopu).
  2. Náš kurýr nemůže zásilku doručit, protože uvedená adresa neexistuje — je například uveden název ulice s číslem popisným, která v daném městě/obci vůbec není. 
  3. Adresátovi zásilky pošleme info, k jaké situace došlo, a vyzveme ho k opravě adresy.
  4. Adresát obdrží mail s odkazem na naši stránku, kde provede opravu adresy — může jednoduše umístit pin na místo v mapě, kam máme zásilku doručit (což se hodí zejména při doručování do specifických oblastí, například do průmyslové zóny či chatové oblasti, kde chybí ulice a čísla popisná).
  5. Náš kurýr dostane novou adresu pro doručení a může směle vyrazit na cestu!

Bližší info již brzy: O přesnějším termínu nasazení a pravidlech oprav vás budeme co nevidět informovat. Zatím se podívejte na ohlédnutí za prvními měsíci s našimi robotickými PackMany.


Sdílet:

Rubriky