Blog

Máme technologickou novinku: online čtečky pro řidiče!

16. 11. 2020 9:56

Zásilkovna investuje do technologických inovací desítky milionů korun ročně a neustále modernizuje vybavení i procesy. Nyní implementujeme vychytávku pro naše řidiče, která pomůže zrychlit distribuci zásilek z e-shopů a zpřesnit jejich trasování. Online čtečky!

Jak čtečka funguje?

Online čtečka je kapesní příruční zařízení, kterým se skenují čárové kódy. Již dlouhou dobu jsou jimi vybavena všechna naše depa, kde čtečky výrazně urychlují práci: pracovníkům na depech stačí jen přiložit zásilku ke čtečce a ta okamžitě zařadí zásilku do systému a učiní záznam v trasování. Jakmile pracovník pípne zásilku, přijde zákazníkovi notifikační SMS, že jsme od e-shopu přijali zásilku.

“Jsme digitální firma a dokážeme proto rychle a v reálném čase reagovat na nejrůznější situace. Z tohoto důvodu i čtečky v sobě mají software, který je spravován centrálně, a my tak máme vždy k dispozici aktuální data o zásilkách.”
Simona Kijonková
Simona Kijonková
CEO skupiny Packeta a zakladatelka a spolumajitelka Zásilkovny​

Více než 400 nových čteček pro řidiče

Čtečky mohou zvýšit efektivitu procesů nejen na depech, ale také u kurýrů. Proto jsme jimi nově vybavili i všechny řidiče. Pro internetové obchody, kde naši řidiči vyzvedávají zásilky směřující k zákazníkům, to znamená přesnější proces podání zásilek. Pracovník e-shopu mezi podanými zásilkami v systému Zásilkovna jednoduše zaklikne zásilky, jež předává řidiči, a vytiskne dodací list. Řidič poté čtečkou naskenuje čárový kód listu a zásilky jsou připraveny k přepravě.

Proč jsou čtečky výhodné?

Zajistí menší chybovost při podávání zásilek.
Výrazně zpřesní trasování zásilek.
Urychlí podávání zásilek.
Celkově pomohou zkvalitnit další procesy a služby.

Využíváte náš svoz zásilek? Toto info je pro vás!

S implementací čteček pro řidiče je spojený tisk expedičních dokumentů. Pokud k vám pro zásilky jezdí náš řidič, je nutné mu nově předávat tzv. dodací list. Ten si snadno vytisknete v klientské sekci systému Zásilkovny. Podívejte se na návod, jak na to.

V dokumentu najdete manuál pro běžné podávání zásilek, ale i přesný návod, jak vytvořit dodací list při podávání přes API.

Čtečky umí načítat jak kusové zásilky, tak tzv. master balíky, což jsou boxy s 10 a více zásilkami. Po e-shopech podávajících více než 10 zásilek najednou bude řidič nově požadovat expediční dokument s master štítkem (s čárovým master kódem). 

Děkujeme moc za spolupráci a věříme, že přesnější trasování zásilek oceníte vy i vaši zákazníci.

Zásilkovna


Sdílet:

Rubriky