Blog

Kroky k zabezpečení kapacit

24. 11. 2020 8:30

24. 11. 2020, 9:30

Plošné ceny za nadrozměrné zásilky na výdejní místa napříč Evropou

Vážení klienti,

chtěli bychom Vás informovat o tom, že stejně jako v ČR dojde 2. 12. 2020 ke změně cen za nadrozměrnou zásilku i v rámci doručení na naše výdejní místa v zahraničí (Maďarsko, Slovensko a Polsko). 

Nové základní ceny za nadrozměrné zásilky:

  • 128 Kč bez DPH při podání na depo
  • 138 Kč bez DPH při podání mimo depo, tedy na podacím místě

Ceny budou platné od 2. prosince 2020 a jsou již promítnuté v nové verzi Kompletního ceníku, který si lze stáhnout zde.

Děkujeme za pochopení,

Vaše Zásilkovna 

Vážení klienti,

máme pro Vás důležité informace, které se týkají nadrozměrných zásilek a doručení zásilek na adresu. 

Vzhledem ke koronavirové situaci, kdy lidé nakupují online víc než kdy jindy, a vzhledem k vánoční sezóně, provádíme neustále predikce kapacit výdejních míst a našich řidičů. Abychom zajistili plynulé doručování zásilek, dovedly nás predikce k důležitým procesním a administrativním rozhodnutím.

Změna ceny za nadrozměrnou zásilku od 2. 12. 2020

Nadrozměrné zásilky jsou procesně náročnější na manipulaci a dodávky pojmou menší množství takových zásilek, stejně jako výdejní místa, kdy některá z nich nadrozměrné zásilky nepřijímají vůbec. Po pečlivé analýze všech přijatých zásilek a jejich objemů i uvedených faktorů jsme se proto rozhodli přistoupit k úpravě ceny za nadrozměrné zásilky, a to z toho důvodu, aby naše síť výdejních míst a dep bez problému kapacitně zvládla nárůst zásilek

Nové základní ceny za nadrozměrné zásilky:
128 Kč bez DPH při podání na depo
138 Kč bez DPH při podání mimo depo, tedy na podacím místě

Chceme zajistit kvalitu a rychlost doručování velkých zásilek i v této pro dopravce velmi vytížené době, abyste Vy i vaši zákazníci byli spokojeni. To je naše nejvyšší priorita. Ceny budou platné od 2. prosince 2020 a jsou již promítnuté v nové verzi Kompletního ceníku, který  si lze stáhnout zde.

Co je nadrozměrná zásilka?
  • maximální rozměr jedné strany zásilky od 70 cm do 120 cm 
  • maximální součet rozměrů všech tří stran od 120 cm do 150 cm
  • váha od 5 do 10 kg
“E-commerce rapidně roste a objemy zásilek, které proudí z e-shopů, jsou větší než kdy jindy. My jako dopravci musíme na situaci reagovat a zajistit, aby logistický řetězec fungoval. Přistupujeme proto k různým opatřením, jež nám pomohou zabezpečit, že kapacity budou dostatečné.”
Simona Kijonková
Simona Kijonková
CEO skupiny Packeta a zakladatelka a spolumajitelka Zásilkovny​

Ze stejného důvodu jsme přistoupili i ke změně základních cen za standardní zásilky, kterou jsme komunikovali pomocí newsletteru a dalších kanálů 12. 10. 2020. Od listopadu se základní ceny doručení na výdejní místa mění ze 41 Kč na 43 Kč bez DPH a základní ceny doručení na adresu z 65 Kč na 70 Kč bez DPH.


Sdílet:

Rubriky