Blog

Jakou elektroniku si lze nechat poslat na výdejní místo?

10. 3. 2021 10:00

Často se nás ptáte, zda je možné nechat si na výdejní místo Zásilkovny poslat spotřebiče či další drobnou elektroniku. A my odpovídáme: není problém! Pokud zásilka splňuje naše parametry pro přepravu, s potěšením vám elektronické zboží doručíme. Pojďme se podívat, jaká jsou kritéria, i jaké konkrétní zboží z e-shopů prodávajících elektro lze přes Zásilkovnu posílat.

Cena zboží

Nejdůležitějším kritériem pro doručování elektronického zboží je maximální hodnota zásilky, která dle našich Všeobecných obchodních podmínek činí 20 000 Kč. Do této výše zodpovídáme za škodu a garantujeme vrácení této sumy při případném poškození či ztrátě zásilky z naší strany. Jan Horák, ředitel produktového marketingu e-shopu s elektronikou DATART, potvrdil, že jejich zákazníci mají v Zásilkovnu důvěru, i co se týče dražšího zboží: “Běžně přes Zásilkovnu posíláme i nákladné a křehké produkty, jakými jsou například iPhone 11 nebo PlayStation 5. Zrovna tyto výrobky mají velmi citlivé zákazníky, kteří si potrpí na kvalitu a špičkový servis, a od začátku spolupráce se Zásilkovnou pozorujeme, že rádi volí tento způsob přepravy.” 

Rozměry a váha
Při nákupu v e-shopu je vhodné si ověřit, zda obchod umožňuje přes Zásilkovnu odesílat zboží do 5 kg, anebo až do 10 kg váhy. Například prodejce spotřebičů Home & Cook nebo Alza.cz doručují přes Zásilkovnu pouze zboží s maximální váhou 5 kg, zmíněný DATART pak i nadrozměrné zboží do váhy 10 kg.

Přes Zásilkovnu lze posílat tzv. standardní zásilky, které mají váhu do 5 kg a součet rozměrů tří jejich stran není větší než 120 cm (a/nebo délka jedné jejich strany není delší než 70 cm), a také nadrozměrné zásilky, jež mají váhu do 10 kg a součet rozměrů tří jejich stran není vyšší než 150 cm (a/nebo délka jedné strany není delší než 120 cm). 

DATART a některé další e-shopy uvádí u většiny zboží jeho konkrétní rozměry a váhu či dokonce rozměry a váhu celého kompletního balení. Snadno tak lze zjistit, zda daný výrobek splňuje podmínky konkrétního e-shopu pro zaslání přes Zásilkovnu. Některé internetové obchody však váhu a rozměry produktů na svém webu nemají, a vy tak můžete být na pochybách. Jaká nejběžnější elektronika do uvedených váhových kategorií spadá?

Elektronika do 5 kg, typické produkty

➤ drobné spotřebiče do kuchyně, jako jsou:

varné konvice
toustovače, topinkovače, sendvičovače a vaflovače
kuchyňské a osobní váhy
malé rýžovary a kávovary, ruční mixéry, elektronická struhadla a jim podobné výrobky

➤ produkty péče o tělo, jako jsou:

kulmy, fény, žehličky na vlasy
zastřihovače vlasů a vousů
epilátory a jim podobné výrobky

➤ elektrické zubní kartáčky
➤ klasické žehličky, napařovače oděvů
➤ dětské chůvičky
➤ mobilní telefony, chytré hodinky, čtečky, konzole, digitální fotoaparáty, kamery atp. (do hodnoty 20 000 Kč)
➤ sluchátka, prodlužovací kabely, klávesnice a myši, disky 
➤ vrtačky, pájky, tavné pistole, frézky a další drobné elektronické ruční nářadí 

Elektronika do 10 kg , typické produkty

➤ velké spotřebiče do kuchyně, jako jsou:

fritézy, kuchyňské roboty
stolní mixéry, domácí pekárny
velké kompaktní stolní grily, parní hrnce

➤ velké (nejčastěji automatické) kávovary (KRUPS, DeLonghi, Jura, Saeco atp.)
➤ vysavače (sáčkové, bezsáčkové, tyčové, robotické aj.), parní mopy
➤ parní generátory
➤ čističky vzduchu, ventilátory
➤ televize
➤ počítače a notebooky, monitory, tiskárny, skenery

Důležité: Přes Zásilkovnu nelze zasílat mikrovlnné trouby a velké spotřebiče typu pračka, myčka sušička a podobně, protože tyto spotřebiče nesplňují maximální možné parametry.

Hodí se vědět: Některá výdejní místa přijímají jen zásilky s váhou do 5 kg. Pokud tak třeba v DATARTu objednáte zboží s vyšší váhou, náš systém vám při výběru výdejního místa automaticky vyhledá jen ty pobočky, které přijímají i nadrozměrné zásilky.

Elektronika do Z-BOXu?

Oblíbili jste si naše samoobslužná výdejní místa Z-BOX? I sem si můžete nechat drobnou elektroniku bez obav zaslat! Zásilky jsou v Z-BOXu v naprostém bezpečí, protože schránka se otevře jen a pouze ve vaší přítomnosti – až ve chvíli, kdy ji spárujete s mobilem. Z-BOX totiž používá pro komunikaci bezpečné šifrování, které umí číst jen a pouze naše mobilní aplikace Zásilkovna

A jestli dumáte, zda se vámi objednané zboží do schránky Z-BOXu vejde, i v tomto případě můžete být bez obav: všechny zásilky přijaté z e-shopů prochází na našem depu kontrolami a měřením – a v  případě, že se vaše zásilka do Z-BOXu nevejde, automaticky ji přesměrujeme na Z-BOXu nejbližší dostupné výdejní místo. Pořád tak svoje zboží budete mít po ruce.

Kam dál? Přečtěte si, jak poznat kvalitní e-shop a nespálit se při online nakupování.


Sdílet:

Rubriky