Blog

Daniel Mareš nově řídí z pozice Group COO evropské aktivity skupiny Packeta, majitele Zásilkovny.

4. 9. 2019 12:15

Na pozici Group COO skupiny Packeta, která vlastní přední českou logistickou firmu Zásilkovna a další společnosti zajišťující služby výdejních míst, logistiky a doručení do zahraničí v Evropě, přichází Daniel Mareš. Vedle zodpovědnosti za celkové hospodářské výsledky firem skupiny Packeta bude jeho hlavním úkolem pomoci s dalším rozvojem služeb v ČR, tak v celé Evropě i při další zahraniční expanzi skupiny. Před příchodem do Packety pracoval Daniel Mareš více než 18 let pro DPDgroup, největšího balíkového operátora v Evropě, z toho 12 let na pozici generálního ředitele a jednatele DPD v České republice a regionálního ředitele pro střední a východní Evropu. Poslední 3 roky zastával roli ve vedení DPDgroup v Paříži.

„Daniel je pro náš tým mimořádně cennou posilou. V regionu střední a východní Evropy patří bezesporu mezi top experty na balíkovou logistiku. Nepochybuji o tom, že nám jeho obrovské zkušenosti pomohou naplnit náš cíl být do tří let logistickou platformou pro celý svět,“
Simona Kijonková
Simona Kijonková
CEO skupiny Packeta a zakladatelka a spolumajitelka Zásilkovny​

Daniel Mareš (46) absolvoval Vysokou školu ekonomickou v Praze. Během své kariéry zastával významné manažerské pozice v předních evropských logistických společnostech. Během dvanácti let jeho působení na pozici generálního ředitele a jednatele DPD CZ vyrostla firma více než desetinásobně, úspěšně vstoupila na trh B2C a na českém trhu představila řadu unikátních novinek.

Daniel Mareš doplní ve vedení skupiny Packeta Simonu Kijonkovou, která firmu před devíti lety založila a stále stojí v čele holdingu Packeta na pozici CEO.

„Jsem nadšený z možnosti pracovat pro Zásilkovnu a celou skupinu Packeta a vést její úspěšný tým. Hluboce věřím v obchodní koncept Zásilkovny a doufám, že svými zkušenostmi přispěji k jeho dalšímu rozvoji a raketově rychlému růstu. Těším se také na to, že se budu moci získat zkušenosti v nové oblasti balíkové logistiky,“
Daniel Mareš COO
Daniel Mareš
COO skupiny Packeta

Skupina Packeta, kam spadá Zásilkovna a dalších devět evropských firem, měla v loňském roce obrat 790 milionů korun. V meziročním srovnání šlo o 70% nárůst. Počet přepravených zásilek byl 11 milionů.  V letošním roce očekává Packeta obrat ve výši 1,3 miliardy korun a 18,5 milionů přepravených zásilek. Hlavním motorem růstu jsou nové projekty a inovace. V současné době pracuje projektový a IT tým na desítkách nových projektů. Zmínit lze například doručování do kufru, projekty v oblasti plateb, P2P doručení nebo prohlubování spolupráce s technologickými společnostmi Liftago nebo Twisto.


Sdílet:

Rubriky