Blog

84% meziroční růst přepravených zásilek za rok 2019

22. 1. 2020 16:59

Podle předběžných čísel byl počet přepravených zásilek více než 19 milionů, což je meziroční nárůst o 84 %. Obrat skupiny dosáhl meziročně růst o 60 % na téměř 1,3 miliardy korun. Packeta přepravila v roce 2019 zboží v celkové hodnotě 28,5 miliardy korun, ve srovnání s rokem 2018 jde o nárůst o 73 %. Pro letošní rok je cílem Zásilkovny a firem ve skupině Packeta obrat ve výši 2 miliardy korun a 35 milionů přepravených zásilek.

„Již od roku 2013 jsme kontinuálně v zisku. V roce 2019 jsme poprvé v naší historii překročili hranici jedné miliardy korun obratu. Firmu jsme do této velikosti dostali bez státních dotací a bez finančních investorů. Rekordně jsme rostli také v počtu přepravených zásilek. Před Vánoci jsme zlomili historickou hranici a za jediný den jsme přepravili 379 000 zásilek. Výrazně jsme navýšili počet výdejních míst, kterých máme aktuálně téměř 4 000, v České republice více než 2700. Zákazníci si velmi oblíbili naši novou službu Mezi námi pro zasílání zásilek mezi fyzickými osobami. Od května loňského roku bylo přes Mezi námi přepraveno téměř 400 000 zásilek a mobilní aplikaci si stáhlo téměř 210 000 lidí“
Simona Kijonková
Simona Kijonková
CEO skupiny Packeta a zakladatelka a spolumajitelka Zásilkovny

Také v roce 2020 budou hlavním motorem růstu skupiny inovace, Packeta bude do oblasti vývoje nových technologií investovat vyšší desítky milionů korun. Plánuje také vstup do nových segmentů trhu, expanzi ve stávajících zemích a otevírání přepravy do nových států. V prvním kvartálu 2020 by mělo dojít ke spuštění projektu doručování do kufru v České republice a ke spuštění přepravy do Spojených států amerických. Packeta také například plánuje otevření přepravy do Dubaje a oblasti Středního východu, rozvoj P2P platformy v rámci akvizice Zavezu a dokončení řady projektů v oblasti robotizace a automatizace výdejních míst.

„V letošním roce máme opět ambiciózní cíle. Chceme dále růst o desítky procent. Obratově se chceme přiblížit hranici dvou miliard korun. V počtu přepravených zásilek míříme k 35 milionům. Počet výdejních míst ve skupině chceme v letošním roce navýšit na 5000, v ČR na 3 500. Naším hlavním cílem je stále být do tří let globální logistickou platformou“
Simona Kijonková
Simona Kijonková
CEO skupiny Packeta a zakladatelka a spolumajitelka Zásilkovny

Rok 2019 byl pro skupinu Packeta, majitele Zásilkovny, rokem historických milníků. V dubnu spustila službu Mezi námi umožňující doručování zásilek mezi fyzickými osobami a vstoupila tak do zcela nového tržního segmentu, v květnu nabídla zákazníkům, jako první firma ve střední a východní Evropě, robotické výdejní místo Z-BOT a od července spustila přepravu zboží do všech zemí EU a do Ruska. Otevřela také 3 nová depa, a to v Praze, Ostravě a Hradci Králové. V prosinci koupila Packeta kurýrní službu Zavezu.

Další na našem blogu

Milan Šmíd Zásilkovna.cz
Zásilkovna.cz pomáhá

Sdílet:

Rubriky