Blog

Vyhrajte papuče od Dedoles #papucovyden

4. 10. 2022 9:13

5. října je den, kdy je dovoleno chodit všude v papučích. Proč? Tento den totiž Fórum mobilních hospiců označilo za Papučový den. Vyjít v papučích znamená vyjádřit podporu mobilní hospicové péči v České republice. Zásilkovna Papučový den dlouhodobě podporuje a letos pro vás máme ve spolupráci s Dedoles.cz i soutěž o vychytané domácí Dedoles papučky.

Proč jsou mobilní hospice důležité?

Mobilní hospice umožňují umírajícím lidem strávit poslední chvíle důstojně, a hlavně doma, ve společnosti blízkých. Hospicová péče umožňuje přivést odbornou zdravotní péči, informace a potřebnou podporu přímo domů. Pracovníci hospiců pomáhají rodinám doprovázet jejich blízké až do úplného konce. 

„Pomoc potřebným byla vždy součástí základního DNA Zásilkovny. A mobilní hospice hrají důležitou roli v posledních dnech života, které mohou umírající díky mobilní péči strávit doma, se svými nejbližšími. Proto považujeme hospice za nesmírně důležité a v rámci NFSK jsme na podporu happeningu Papučový den upozorňujícího na hospicovou péči přispěli 25 000 Kč.”

A co vy, přispějete vybranému hospici a vyrazíte ve středu 5. 10. 2022 v papučích?


Sdílet:

Rubriky