Blog

Slavíme milník: Ze Z-BOXů jste si vyzvedli už milion zásilek!

21. 10. 2021 10:09

Dosáhli jsme dalšího rekordního milníku: počet zásilek doručených skrze Z-BOXy, naše samoobslužná výdejní místa, překročil 1 000 000 kusů! Z-BOXy jme spustili na konci září 2020 a během jednoho roku jsme jich nainstalovali již více než 1 350. Z-BOXy se ovládají jednoduše skrze mobilní aplikaci Zásilkovna a ke svému provozu potřebují jen minimum energie, kterou získávají ekologicky skrze solární panely. 

„Milion doručených zásilek skrze Z-BOXy za jeden jediný rok je obrovský úspěch. Mám velkou radost, že se naše Z-BOXy setkávají u zákazníků s tak velkou oblibou. Během jednoho roku se nám podařilo domluvit instalace s více než 50 % obcemi do 1 500 obyvatel a navázat několik spoluprací – například s Lidlem, CPI či s FINEP HOLDING. V létě jsme k tomu navíc vyrazili do několika českých obcí na Z-BOX tour,“  říká zakladatelka Zásilkovny a CEO skupiny Packeta Simona Kijonková. 

"Se Z-BOXy máme ještě velké plány. Mohu prozradit, že příští rok spustíme pro naše zákazníky i možnost posílání zásilek skrze Z-BOXy. Propojíme tak oblíbenou službu Mezi námi a Z-BOXy.”
Simona Kijonková
Simona Kijonková
CEO skupiny Packeta a zakladatelka a spolumajitelka Zásilkovny​

Zásilkovna cílí se Z-BOXy na menší města a vesnice, další velké využití mají Z-BOXy v developerských rezidenčních nebo komerčních prostorech. Z-BOXy se ovládají jednoduše přes mobilní aplikaci Zásilkovna.  Jde o unikátní zařízení: nikdo jiný v České republice výdejní boxy na podobném principu nepoužívá.  

Pro zákazníky fungují Z-BOXy 24 hodin denně 7 dní v týdnu. Jakmile řidič doručí zásilku do Z-BOXu, obdrží zákazník informační e-mail, SMS zprávu a notifikaci do aplikace Zásilkovna. V této chvíli je možné si zásilku vyzvednout. K obsluze stačí mít na chytrém telefonu nainstalovanou aplikaci Zásilkovna a zapnutý bluetooth. Při příchodu k Z-BOXu se aplikace pomocí bluetooth sama automaticky spáruje a otevře schránku s danou zásilkou. Za doručení zásilky se platí online, včetně platby na dobírku. Manipulace se zásilkami je v řádu vteřin, a to jak při procesu umísťování jednotlivých zásilek do Z-BOXu zaměstnancem Zásilkovny, tak i během výdeje zákazníkovi.  

Z-BOX může mít od dvou do šesti sloupců. Rozměr jednoho je 525 x 645 x 2000 mm (Š x H x V). Každý sloupec má deset schránek různých velikostí: 1 x velikost L (36 x 45 x 61 mm), 5 x M (17 x 45 x 61), 4 x S (8 x 45 x 61). Přes Z-BOX se šesti sloupci je možné doručit až 10 000 zásilek ročně. 


Sdílet:

Rubriky