Blog

Reagujeme na volatilitu trhu s palivy

8. 3. 2022 15:00

S platností od 8. 3. 2022 bude výše palivového příplatku reflektovat trh na denní bázi

Vážení partneři,

pravděpodobně jste zaznamenali dramatický vývoj ceny paliv, ke kterému dochází v souvislosti s děním na Ukrajině. Jako logistické společnosti se nás tento fakt velmi dotýká a pociťujete jej i vy, naši partneři, a to prostřednictvím výše palivového příplatku, která se přímo odvíjí od ceny motorové nafty stanovené trhem. Proto považujeme za důležité vás v tuto chvíli informovat o postupu a změnách stanovování výše příplatku, aby pro vás ceny byly vždy fér.

Denní kontrola trhu pro férové ceny

Do současné chvíle jsme výši palivového příplatku stanovovali jednou měsíčně vždy pro daný měsíc. To by však s ohledem na aktuální situaci mohlo způsobit, že by při zúčtování na konci měsíce byla pro vás výše příplatků zbytečně vysoká.

Proto nyní budeme cenu nafty na trhu kontrolovat každý všední den — palivový příplatek každé jedné vámi podané zásilky tudíž bude vždy odpovídat dané ceně trhu a ve vyúčtování u každé zásilky můžete vidět rozličné částky za palivový příplatek.

Dobré vědět: Samotná výše palivového příplatku se nijak nemění. Na zasilkovna.cz/ceniky-a-priplatky vždy najdete aktuální info o cenách. Uvedenou změnu jsme nově aplikovali i do Všeobecných obchodních podmínek platných od 1. 4. 2022.

Nezvyšujeme ceny

⚠️ Zásilkovna jako taková ceny palivového příplatku nezvyšuje, pouze měníme frekvenci aktualizace výše palivového příplatku.

3 důležité informace pro vás:

✔️ Výše příplatku se nyní stanovuje dle indexu vývoje ceny nafty na českých čerpacích stanicích zveřejňovaného denně na webu kurzy.cz.
✔️ Palivový příplatek se týká zásilek směřujících na vlastní výdejní místa Zásilkovny a Packety SK.
✔️ Nijak neměníme ani výpočet výše palivového příplatku (při ceně nafty nad 38,99 Kč/l + 1 % za každých 1,50 Kč).

Výše palivového příplatku:

Kam dál? Přečtěte si o tom, že 22. 3. 2022 budeme spouštět výdej přes heslo u zásilek doručovaných na adresu.


Sdílet:

Rubriky