Blog

Jsme vaším partnerem pro doručování do Spojených arabských emirátů

7. 9. 2021 7:00

Vážení partneři z řad e-shopů,

přinášíme vám možnost expandovat rychle a jednoduše na Blízký východ, kde se vám tak otevírá zcela nový trh. Již nyní s námi můžete doručovat zboží do všech ze Spojených arabských emirátů, zanedlouho vám pak nabídneme možnost expanze i do Kataru, Saudské Arábie či Ománu. Přitom stačí mít e-shop s mutací v angličtině.

Packeta je hrdým členem sdružení Czech Business Council Dubai

I přes nelehkou pandemickou situaci probíhala v prvním kvartálu letošního roku intenzivní jednání Packety ve Spojených arabských emirátech. Jak to dopadlo? Stali jsme se hrdým členem sdružení podnikatelů Czech Business Council Dubai. Díky tomuto partnerství si Packeta zajistila stabilitu zázemí pro svou expanzi do SAE i okolních zemí.

Podívejte se na video z březnového setkání významných členů v Dubaji:
Při příležitosti této významné události Packetu a její služby a vize v Dubaji prezentovala CEO Packeta Group a zakladatelka Zásilkovny Simona Kijonková.

Cílová adresa: Spojené arabské emiráty

Komukoliv ve Spojených arabských emirátech s námi můžete poslat zásilku až ke dveřím, a to za nejlepší cenu na trhu již od 375 Kč. Vašim zákazníkům v SAE ji doručí náš lokální přepravní partner Aramex, se kterým budeme spolupracovat, i co se týče dalších zemí Blízkého východu. 

Expresní přeprava

Zásilky přepravujeme letecky ve spolupráci s naším přepravním partnerem z pražského letiště Ruzyně přímo na letiště v Dubaji.

Za 3 dny doručeno

I když jsou Spojené arabské emiráty od ČR pěkně daleko, vašim zákazníkům sem zásilky doručíme v režimu D+3!

Nejnižší ceny na trhu

Za přepravu do SAE zaplatíte již od 375 Kč za zásilku. Přepravu zajišťujeme ve spolupráci s dopravcem Aramex.

Stejná cena pro každý emirát

Oproti jiným přepravcům nabízíme doručení do všech emirátů za totožnou cenu - a to i do těch nejvzdálenějších!

„Nabízíme cenově dostupnou alternativu ostatních globálních dopravců doručujících na Střední východ. Oproti konkurenci u nás e-shopy nemusí připlácet za doručení do vzdálenějších emirátů.”
Monika Čermáková
Marketing Manager UAE

Doručování do SAE aneb Co vás bude ještě zajímat

  • Přepravce Aramex je významný mezinárodní hráč se silným postavením na Středním východě a deklaruje téměř 100% doručitelnost.
  • Zásilky, které stihnou být v Praze odbaveny v den odletu, mohou být doručeny do SAE již následující den od podání.
  • Adresátům v SAE chodí notifikace a jsou tak schopni si své zásilky trasovat ve velmi moderní mobilní aplikaci. Většina místního trhu používá převážně smartphony a aplikace.
  • Přepravci vyměří celní správa u cennějších zásilek celní poplatek, který je vybrán od příjemce při doručování, a to v hotovosti, anebo kartou. Na místním trhu je to standard a DDP není dopravcem příliš promované z důvodu časté volatility konečné částky cla.
  • Na adresu v SAE lze posílat zásilky s hmotností do 65 kg volumetrické váhy, kdy se váha počítá vzorcem v cm: šířka x délka x výška / 5000 = volumetrická hmotnost. Dle pravidel dopravce je pak fakturována vždy ta hmotnost zásilky, která má vyšší hodnotu. 
  • Jedná se o předplacené zásilky bez COD.
  • V případě omezení letů zejména skrze pandemii covid-19 se doručení může o několik dní prodloužit.

Celní deklarace

Proclení zásilek není zahrnuto v ceně přepravy. Výše celního poplatku je určena místním celním úřadem a dle aktuálně platných norem. Celní poplatek hradí příjemce zásilky, a to kartou či hotově při převzetí zásilky od kurýra.

Zboží vyloučené z přepravy

Do Spojených arabských emirátů nelze doručovat zejména:

  • samostatné baterie a lithiové baterie v produktech
  • tekutiny
  • potraviny
  • alkohol
  • tabák
  • protiislamistické materiály
  • zboží, které je platnou legislativou automaticky vylučováno z letecké přepravy (např. zbraně vč. napodobenin střelných zbraní, výbušniny, střelivo, narkotika a drogy, chemické látky, baterie, suchý led, radioaktivní látky, zapalovače, aerosoly (spreje), plynové lahve či magnetické materiály)

Kam dál? Přečtěte si, jaké parametry musí zásilky směřující do SAE splňovat. Doporučujeme také přihlásit se na 4dílný webinář týkající se expanze do zahraničí – Export Academy, jehož jsme partnerem a na němž vám profesionálové z oboru předají své zkušenosti. Začíná už 9. 9.!


Sdílet:

Rubriky