Blog

V České republice stojí již 500 Z-BOXů!

18. 5. 2021 6:00

Zásilkovna, přední česká technologická firma, instalovala v České republice již 500 Z-BOXů. Zásilkovna tak zvyšuje celkovou kapacitu své výdejní sítě v České republice na 1 milion zásilek denně. Z-BOXy jsou bezdotyková soběstačná výdejní místa napájená solárním panelem a ovládaná přes mobilní aplikaci Zásilkovna. Fungování a ovládání Z-BOXů je unikátní, nikdo jiný v České republice výdejní boxy na podobném principu nepoužívá. Do konce roku jich Zásilkovna v České republice plánuje instalovat 3 500.

„Velmi mě těší, že se naše Z-BOXy setkávají u zákazníků s tak velkou oblibou. V rekordním čase se nám podařilo v České republice dohodnout na jejich instalaci s již s více než 50 % obcí do 1500 obyvatel. Máme ale také partnery z řad rezidenčních projektů, obchodních řetězců, Z-BOXy stojí ale také například v prostoru jaderné elektrárny. Plánujeme je instalovat také do výrobních závodů, nemocnic nebo škol, stát mohou prakticky kdekoliv. Nezůstaneme ale jen u České republiky, Z-BOXy stavíme již také na Slovensku a připravujeme vstup na maďarský trh. Celkem jich tak do konce letošního roku v rámci těchto tří zemí umístíme tisíce,“ říká zakladatelka Zásilkovny a CEO skupiny Packeta Simona Kijonková.

„Z-BOX je jednoduchá, moderní a dostupná služba, která zvyšuje komfort pro naše obyvatele. Své zásilky si mohou vyzvedávat 24 hodin denně, 7 dní v týdnu, podle toho, jak sami potřebují, nejsou ničím omezeni. To není u jiných typů doručování samozřejmostí. Provoz Z-BOXů je navíc ekologický s minimálními požadavky na energii,“ doplňuje Ondřej Martan, starosta Městské části Praha–Běchovice, kde byl jeden ze Z-BOXů instalován.

Mezi konkrétní partnery, se kterými Zásilkovna na instalaci Z-BOXů spolupracuje, patří například jeden z největších obchodních řetězců v České republice, společnost Lidl, a dále třeba největší tuzemský vlastník nemovitostí CPI Property Group nebo jedna z největších developerských skupin FINEP HOLDING.

„Rozhodnutí umístit Z-BOXy od Zásilkovny v našich rezidenčních lokalitách se ukazuje jako dobrý krok, jejich vytíženost je enormní. Můžeme být sami spokojeni. Ale zejména je důležité, že jsou spokojeni obyvatelé našich čtvrtí, kterým tato služba přináší užitek a pohodlí,“ vysvětluje David J. Wodinský, obchodní a marketingový ředitel FINEP HOLDING, SE.

Kam dál? Přečtěte si rozhovor s Janem Mrózkem, který má projekt Z-BOXů v Zásilkovně na starost. Dozvíte se třeba to, kolik Z-BOXů Zásilkovna denně postaví, z čeho se box skládá nebo jak ideálně postupovat, aby se Z-BOX objevil i ve vaší obci.


Sdílet:

Rubriky